Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/06/2013

II Trobada de Clubs de Lectura de les biblioteques de l'Alt Penedès i el Garraf

Club de lectura amb Mercè Foradada Club de lectura amb Mercè Foradada

En la trobada, que es farà el dia 14 de juny a l'Auditori Eduard Toldrà de VNG, es comentaran les lectures de l'escriptora Mercè Foradada

El divendres 14 de juny, a les 19 h, l'Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú acollirà la II Trobada de Clubs de lectura de l'Alt Penedès i el Garraf. Tots els membres dels clubs es reuniran per comentar les lectures de l'autora vilanovina Mercè Foradada.

L'objectiu d'aquesta trobada és potenciar l'intercanvi cultural entre persones que comparteixen els mateixos interessos: la lectura i el diàleg.

Ja fa molts anys que les biblioteques organitzen clubs de lectura, entesos com un grup de persones que es reuneixen periòdicament per comentar i intercanviar opinions sobre un mateix llibre que s'ha llegit prèviament, de manera que les opinions dels membres del grup enriqueixen la impressió que ha tret cadascú en solitari. Molts cops també es conviden els autors i les autores dels llibres comentats, de manera que les persones que participen tenen l'oportunitat de conèixer-los personalment i poder-los fer preguntes referides a la seva vivència com a escriptors o respecte el món de la literatura en general.

Mercè Foradada (Barcelona, 1947) és escriptora i professora de català. Autora de llibres de text i materials d'aprenentatge del català, activitat a la qual ha dedicat bona part de la seva vida. Ha publicat també llibres de ficció com ara En el prestatge (Premi Don-na 2001), el recull de narracions Velles, amb v de vida (2002), la novel·la Centaures (2005), un dels contes del recull Mira'm, contes de vides especials (2009), Vilanovines, de l'arxiu a l'evocació (2010) i Bruixes (Premi de Narrativa Sebastià Juan Arbó 2011). En l'actualitat enllesteix una col·lecció de relats, prepara una novel·la sobre la filòsofa Maria Zambrano i acaba de publicar la novel·la La casa verda.

Els membres dels diferents clubs de lectura participants (al voltant de 200 persones) han llegit, entre setembre de 2012 i maig de 2013, alguna de les obres de l'autora escollida i han realitzat la seva pròpia tertúlia de forma individual. Aquesta trobada col·lectiva, que comptarà amb la presència de l'autora, inclourà la lectura dramatitzada de diferents fragments de les seves obres a càrrec de l'actriu Lourdes Butí. Serà, també, una oportunitat per als membres dels clubs per conversar amb Mercè Foradada i fer les preguntes o comentaris que els hagin sorgit amb la lectura de les seves obres.

Es pot consultar tota l'actualitat sobre aquesta trobada al blog: Els Nostres Clubs de lectura – Alt Penedès&Garraf.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00