Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/11/2015

Nou èxit del festival de disseny Blanc

El Blanc es va fer a l'auditori Eduard Toldrà El Blanc es va fer a l'auditori Eduard Toldrà

Entrades exhaurides abans de començar, en la 7a edició del certamen que ha tingut un toc internacional i participació vilanovina

 Aquest cap de setmana s'ha celebrat a VNG el Blanc Festival. Aquest certamen dedicat al disseny gràfic ha arribat a la setena edició amb les entrades exhaurides dies abans. Els organitzadors del Festival s'han mostrat molt satisfets pel desenvolupament de les ponències i les diferents activitats.

El Blanc ha esdevingut un referent en el disseny gràfic arreu de l'Estat, convocant a més de 900 professionals del sector de la creativitat professional al llarg de dos intensos dies. El 95% dels assistents han vingut de fora Vilanova i la Geltrú, i un 35% de fora de Catalunya.

Dos dels trets característics d'aquest any han estat la internacionalització i el toc vilanoví. La internacionalització ha vingut de la mà de Finlàndia amb la participació dos estudis de referència mundial: Kokoro & Moi, i Tsto. El toc vilanoví, per la seva banda, l'han posat Núria Bero, alumna de l'EMAID, presentant el seu projecte de final d'estudis al costat d'altres sis alumnes de nivell universitari, Mr. Cärtön que ha tornat a encarregar-se per tercer cop consecutiu de l'escenografia i disseny de l'espai blanc (un projecte que va valer un guardó a la passada edició dels premis Laus) i la vilanovina Mireia Rosich, directora del museu Víctor Balaguer, amb una conferència dins el cicle Varietés, una de les novetats d'aquest any. També cal mencionar l'il•lustrador vilanoví Magoz, que ha aportat la seva experiència com a il•lustrador nòmada, i Flexic i Amor de Mare, dos estudis vilanovins d'audiovisual i disseny de producte, respectivament, que han fet una conferència a l'espai Amics del Blanc.

El plat fort del festival de disseny però han estat les tretze conferències a l'Auditori Eduard Toldrà, centrades en el disseny gràfic, il•lustració, pintura, tipografia, efectes visuals i coding, o el video i els audiovisuals. Totoro & Moi i Tsto; l'estudi Solo; la productora Diffferent (webserie Malviviendo); Juanjo Saez, Pablo Abad, Moruba, Guim Tió, Casasín, Opisso i Playmodes a més de dos referents en el món del disseny gràfic com Josep Pla-Narbona i Josep Maria Mir van ser els més destacats.

Les masterclasses i tallers de tall teòric i pràctic sobre temes del sector així com la proposta del Blanquets, adreçada a infants, han estat altres de les activitats que s'han dut a terme al llarg del cap de setmana.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00