Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/10/2014

Vilanova i la Geltrú acull per primera vegada la Festa de la Diversitat Cultural

   Dissabte 11 d'octubre, a la plaça de la Vila Dissabte 11 d'octubre, a la plaça de la Vila

Sota el nom 'El món a les teves mans' la ciutadania coneixerà bona part de la riquesa cultural de la ciutat, des d'una vessant lúdica

Vilanova i la Geltrú acollirà el dissabte 11 d'octubre la Festa de la Diversitat Cultural "El món a les teves mans". La proposta, que s'organitza per primera vegada a la ciutat, ofereix a la ciutadania un ampli ventall d'activitats que volen servir per mostrar la riquesa cultural de la població vilanovina i, alhora, conèixer les diferents entitats que treballen, dia a dia, per afavorir la convivència des del respecte a la diferència.

El tast que s'ofereix té l'objectiu d'afavorir l'intercanvi entre entitats culturals de Vilanova i la Geltrú, mostrar alguns trets de la realitat de la diversitat cultural de la ciutat i promoure el reconeixement de les diverses cultures.

La festa, que començarà a partir de les cinc de la tarda i s'allargarà fins la mitja nit, tindrà com a escenari la plaça de la Vila. En aquest espai s'hi faran les diferents activitats, com els tallers de Capoeira, de tatuatge de henna, o d'emplenar mandales amb llavors. Entre d'altres, també s'han organitzat tallers de percussió amb músics del Senegal, de coreografia brasilera o de danses del món.

A més, tindran lloc actuacions la colla de Falcons de Vilanova, grups de grallers i instruments tradicionals, el grup de rap d'influència pakistanesa, Poko Loko, el grup de hip hop d'influència marroquina, Bilijow Vako, el músic de bachata dominicana, Rudy Pérez.

Una Rua Candombe, de música afro –uruguaiana, convidarà a la festa per diferents carrers del centre de la ciutat i la diversitat gastronòmica es farà present en diversos establiments de l'entorn.

Tant les activitats com les actuacions són per a totes les edats, i s'han organitzat fruit de la col·laboració de les entitats Associació Amal al Jadid, Associació Brascat, Associació Cultural Candombe, Associació de Capoeira Comunitat Garraf, Associació de Dones La Frontissa, Associació de Sacaires, Associació Diappo Ak Teranga, Associació Hispano-Llatina d'Artistes, Associació Jodour Wa Afak, Associació Llatinoamericana del Garraf, Creu Roja, Falcons de Vilanova i la Geltrú, Grallers de Garbí; famílies d'escoles de la ciutat que participen al projecte Compartim, membres del taller Dona, Identitat, Diversitat (DID) i el Servei de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00