Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/12/2014

Escultura de Pep Duran al vestíbul de l'Auditori

Fotografia de Rafael Vargas   Fotografia de Rafael Vargas

'Motlles del record (peça escrita)' és el títol de l'obra que l'artista vilanoví ha cedit a la ciutat. L'escultura forma part d'una instal·lació que va crear per a la capella del MACBA

Un cop acabada l'exposició d'aquest estiu de Pep Duran al Centre d'Art Contemporani La Sala, la relació de la ciutat amb l'artista vilanoví continua. I ho fa amb la ubicació al vestíbul de l'Auditori Municipal Eduard Toldrà de part de la seva instal·lació "Una cadena d'esdeveniments". La peça va ser creada expressament els anys 2010 i 2011 per a la Capella MACBA, i està formada per cent motlles ceràmics, sintetitzant les inquietuds intel·lectuals i estètiques que han caracteritzat la trajectòria de l'artista. Actualment, una part d'aquesta obra, el "Retaule laic" està exposada a l'atri de la Universitat Autònoma de Barcelona. L'altra, que pren per títol "Motlles del record (peça escrita)" és la que s'instal·la a Vilanova.

El títol general de l'obra és una clara al·lusió a la importància del procés en qualsevol treball creatiu. Així, l'espai arquitectònic i l'atzar interfereixen d'una manera directa en el desenvolupament d'una peça que només l'espectador podrà completar. Tal com afirma el mateix artista: "L'espai imanta les peces." En aquest cas, quan la va crear, el caràcter històricament sacre de la Capella va propiciar un fecund diàleg amb la materialitat terrenal de l'altar laic. També cal destacar l'empremta que deixa sobre la seva obra l'experiència de Duran en el camp de l'escenografia teatral. L'artista es declara més en deute amb dramaturgs com Tadeusz Kantor i Antonin Artaud, i arquitectes com Paolo Soleri que no pas amb altres contemporanis seus de l'àmbit de les arts plàstiques.

Motlles del record [Peça escrita] consta de 24 plaques de gres amb relleus incrustats i esmaltats. L'obra ha estat produïda en col·laboració amb el Museu d'Art Contemporani de Barcelona, i l'artista vilanoví l'ha cedit a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per un període de 20 anys.

L'acte d'inauguració oficial de l'escultura es farà dijous 18 de desembre a les 18 h a l'Auditori Eduard Toldrà.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00