Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/09/2014

Codeclub a la biblioteca Joan Oliva

El taller s'iniciarà a finals d'octubre i es farà els divendres      El taller s'iniciarà a finals d'octubre i es farà els divendres

Els nens i nenes de 10 a 12 anys podran aprendre conceptes bàsics de programació d'ordinadors utilitzant l'Scratch

Avui dimarts s'obren les inscripcions presencials per poder participar al nou Codeclub de la biblioteca Joan Oliva. Els clubs de codi o clubs de programació són activitats gratuïtes gestionades per voluntaris amb l'objectiu que els nens aprenguin les primeres nocions de programació d'ordinadors de forma divertida a partir de l'ús del programari Scratch. D'aquesta manera s'introdueixen els conceptes més elementals de la programació tot fent passar una bona estona als nens i nenes participants.

L'edat per participar al Codeclub està compresa entre els 10 i els 12 anys. La data d'inici serà divendres 24 d'octubre, i les sessions es realitzaran els divendres a la tarda de 17.30 a 19 h a l'aula multimèdia de la biblioteca de la plaça de la Vila.

En aquestes sessions els infants van adquirint nous conceptes relacionats amb la programació a través de la realització de petits videojocs, animacions o pàgines web. Cada projecte està dissenyat de forma que hagin de desenvolupar la seva creativitat per resoldre un seguit de reptes que plantegen els professors voluntaris que realitzaran el Codeclub.

La idea original dels Code Clubs va sorgir l'abril de 2012 al Regne Unit, de la mà de la Clare Sutcliffe i la Linda Sandvik. Contra tot pronòstic, en menys d'un any es van crear més de 800 clubs repartits per tot el Regne Unit. A principis d'estiu de 2013 es va decidir ampliar la proposta arreu del món. La biblioteca Joan Oliva i Milà s'uneix aquest any a aquest projecte conjuntament amb altres biblioteques de Catalunya.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00