Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/07/2016

El Pla estratègic de VNG es comença a aplicar mentre n'avança la redacció

Neus Lloveras, amb Isidre Also i la tècnica municipal Noemí Cusiné  Neus Lloveras, amb Isidre Also i la tècnica municipal Noemí Cusiné

Crear la figura d'ambaixadors, obrir els tràmits 'online' per a empreses o actualitzar el catàleg de polígons, són accions previstes als eixos 1 i 2

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i el secretari general de l'Associació d'Empresaris del Garraf, l'Alt i el Baix Penedès (ADEPG), Isidre Also, han presentat avui el segon dels cinc eixos que ha de contenir el Pla estratègic d'activitat econòmica de Vilanova i la Geltrú. Mentre la redacció del document va avançant, ja es prepara la posada en marxa de les accions que poden tenir efecte de manera més immediata.

Neus Lloveras ha exposat tres mesures, la primera de les quals s'ha anomenat Projecte Ambaixadors. L'objectiu és localitzar persones vilanovines que excel·leixen en el seu àmbit professional, sigui científic, artístic o d'altres, perquè puguin donar a conèixer la ciutat a l'exterior i també promoure activitats aquí, amb el suport de l'Ajuntament.

Una segona acció, que es materialitzarà aquest estiu, és la posada en marxa de la tramitació online per a les empreses. Es començarà pels sis tràmits més habituals, la majoria vinculats a llicències, amb l'objectiu d'ampliar l'acompanyament que ja es fa a les noves iniciatives econòmiques i d'avançar en la simplificació de l'administració.

Finalment, l'alcaldessa ha explicat l'interès de disposar d'un inventari actualitzat dels polígons industrials de Vilanova i la Geltrú. Aquest catàleg, elaborat amb el suport de l'Agència Node, estarà enllestit la setmana que ve i aportarà informació per facilitar la presa de decisions per adequar-los fer-los atractius per a possibles noves activitats.

Ciutat amb un potencial enorme

El Pla estratègic d'activitat econòmica de Vilanova i la Geltrú, impulsat per l'Ajuntament i l'ADEPG, és el document que ha de proporcionar un marc teòric per determinar estratègies, directrius i accions per a la projecció de l'activitat econòmica al municipi. L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, ha manifestat la rellevància que té aquest pla per al govern municipal. Així queda reflectit en el Pla d'Actuació Municipal d'aquest mandat, segons ha explicat, ja que "serà bàsic per garantir un desenvolupament econòmic ordenat, planificat tenint les idees clares".

Per aquest motiu, la fase prèvia de prospecció i recollida de dades, realitzada l'any 2013, va ser exhaustiva, amb la participació d'unes 90 persones. La informació obtinguda, juntament amb el contacte permanent amb entitats i institucions d'àmbits diversos que participen en l'elaboració del Pla estratègic, ha permès confirmar el gran ventall de fortaleses de Vilanova i la Geltrú. "No és un tòpic, es constata que tenim una ciutat amb una projecció extraordinària -ha afirmat Isidre Also-, la ciutat ens posa molts deures i ens dóna moltes oportunitats. Ens l'hem de creure".

Els dos eixos del Pla redactats fins ara són contextuals. El primer, "Ciutat mediterrània", planteja la capacitat de lideratge de Vilanova i la Geltrú en el seu entorn i quines possibilitats té dins de la zona euro-mediterrània. El segon eix, "Ciutat acollidora", presentat avui, es refereix al seu caràcter acollidor i la qualitat de vida. El segon eix pretén aportar mesures per mantenir els indicadors de qualitat de vida actuals i preveure accions per consolidar-los. En total, conté 17 directrius i 138 actuacions concretes. Es preveu que la redacció del Pla estigui completada a finals de 2016.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00