Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/02/2014

Bona acollida de la campanya 'Demana-ho en català també!'

La campanya fomenta les pràctiques lingüístiques en establiments col·laboradors

Durant el mes de desembre i fins a mitjans de gener, els aprenents de català de Vilanova i la Geltrú han pogut practicar els seus coneixements lingüístics en alguna de les 36 botigues que tenen les 25 empreses que s'han adherit a la campanya "Demana-ho en català també!" a la capital del Garraf. El tret de sortida de la campanya es va fer el mes de novembre passat.

La campanya, promoguda per l'Ajuntament de Vilanova i el Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú, pretén facilitar l'ús del català entre clientela i personal d'atenció al públic de les botigues, sobretot quan els compradors són aprenents de la llengua catalana. Per això, prèviament, es va explicar als treballadors dels establiments l'important rol que tenen a l'hora de crear un entorn propici a l'ús del català per part dels nous parlants. En total, 33 treballadors van assistir a una sessió de formació sobre bones pràctiques en l'atenció al públic.

Des de bon començament, es van plantejar les pràctiques de compra en català als comerços de la ciutat com una activitat adreçada als aprenents de català de les diferents organitzacions que estan oferint cursos o tallers per aprendre aquesta llengua a Vilanova i la Geltrú. En total, 41 aprenents de català han fet 123 pràctiques lingüístiques en 31 establiments diferents.

Donada la bona acollida que ha tingut la campanya, la voluntat dels promotors és mantenir-la de manera periòdica.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00