Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/09/2014

La Masia d'en Cabanyes inicia la tardor amb activitats per al públic familiar

La programació de tardor es va presentar a la Masia amb representants de les entitats implicades      La programació de tardor es va presentar a la Masia amb representants de les entitats implicades

Diverses entitats culturals de la comarca s'han implicat en la programació d'activitats

La Masia d'en Cabanyes inicia la tardor amb una programació d'activitats adreçada al públic familiar, que compta amb la implicació de diverses entitats culturals de la comarca, i que s'ha dissenyat amb la finalitat de potenciar l'entorn de la Masia d'en Cabanyes i de donar-la a conèixer, amb visites adreçades al públic familiar i infantil.
La programació s'inicia aquest diumenge 21 de setembre a les 11 h amb la presentació de l'obra de titelles "La Rateta", una activitat adreçada a infants a partir dels 3 anys. Es tracta de l'adaptació d'aquest conegut conte per part de la companyia Estaquirot Teatre.
En el marc de les Jornades Europees de Patrimoni hi haurà jornada de portes obertes amb visites autoguiades divendres 26 de setembre i visites guiades dissabte 27 i diumenge 28 als matins. El mateix dissabte a les 12h es proposa la visita temàtica "Un Palau de Masia", a càrrec de l'arquitecte Pere Marsé, que farà una visita exclusivament arquitectònica, destacant aspectes de l'edifici, atractius i singularitats de la Masia.
Diumenge 28 a les 11 h s'oferirà el taller infantil "Com vivien abans? Descobrim el segle XIX", una visita dinamitzada per ARC Gestió Cultural, que pretén apropar els infants a les arts plàstiques, la literatura, la navegació, l'agricultura, el comerç i el col·leccionisme, així com donar a conèixer el CIRMAC com a nucli del moviment romàntic a la comarca del Garraf.
Diumenge 5 d'octubre d'11 a 13 h es proposa un matinal de tallers familiars, on nens i nenes podran descobrir una variada oferta d'activitats: el programa "Garraf Tallers, l'herència dels grans" oferirà tallers de cuina, estampació de samarretes i màgia. L'Esplai La Geltrú també oferirà activitats com tallers de malabars, maquillatge, equilibri o muntatge de tendes de campanya, entre d'altres.
Els diumenges d'octubre i novembre, les visites guiades de les 11 h estaran adaptades especialment al públic infantil a través del taller "Converteix-te en un pintor romàntic", on els petits podran observar els espais i habitacions d'època que els ajudaran a conèixer com era la vida quotidiana del segle XIX, com vivien, què feien i qui era la família Cabanyes.
Pel que fa al Programa d'Activitats Educatives (PAE), al qual de moment s'han inscrit nou centres escolars de la comarca, per a aquest curs hi ha cinc propostes que tenen la finalitat de difondre entre els més joves els actius de la Masia i de l'entorn: "La vida al segle XIX. Descobrim la Masia d'en Cabanyes", "Els Goya de la Masia d'en Cabanyes: història, art i col·leccionisme", "Pícnic, art i cultura: la Masia d'en Cabanyes", "Com vivien abans?... Descobrim el segle XIX" i "Combinant cultura i esport a la Masia d'en Cabanyes".

Una de les novetats per a aquest curs és el nou bloc de la Masia d'en Cabanyes www.masiadencabanyes.cat, que recull informació sobre aquest equipament cultural: el museu, programa educatiu, activitats, esdeveniments, col·leccions, dossiers i publicacions, entre d'altres. Aquest espai també inclou vincles a les xarxes socials de la Masia, així com informació sobre el lloguer d'espais.

Finalment, fent balanç del programa d'esdeveniments a la Masia, des de l'inici de l'any i fins aquest mes de setembre, 3.525 persones han assistit als 31 actes de caràcter empresarial i privat que ha acollit l'espai, consolidant-la com a espai d'oci, convencions, i trobada d'empreses, entitats i col·lectius culturals i socials que troben en aquest espai patrimonial un lloc idoni per aquestes accions.
També és molt positiu el balanç de l'activitat "Capsvespres a la Masia", programa de visites de tarda amb copa de cava realitzat durant els caps de setmana d'agost. Hi van passar 150 persones.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00