Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/02/2014

Es presenta el projecte 'Vela i Ocupació'

Es vol crear ocupació a través del món de la vela i de l'activitat esportiva

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha presentat el projecte del Garraf "Vivim l'esport a la natura: Vela i Ocupacio", que s'emmarca dins el projecte "Esport i Feina" que està sent impulsat per les gerències de Desenvolupament Econòmic i d'Esports de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i Ocupació de la Diputació de Barcelona. Amb aquesta fórmula es vol definir una estratègia local d'impuls de l'activitat econòmica i de creació d'ocupació a través de l'activitat física i esportiva en els municipis de la província de Barcelona. En aquest sentit, Ferran Civil, vice president de la Diputació de Barcelona i diputat delegat de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic, va afirmar que es tracta "d'afavorir la inserció laboral de les persones, tot mostrant un camí de generació d'ocupació a través de l'Esport. Conjugant l'esforç públic i privat es vol assolir una millor optimització dels serveis esportius, tot diversificant l'oferta i donant suport a àmbits com l'emprenedoria esportiva, la formació especialitzada, el màrqueting esportiu, el manteniment d'instal·lacions, o la gestió d'esdeveniments esportius, entre d'altres".

Per la seva banda, Josep Salom, diputat delegat d'Esports de la Diputació de Barcelona, afegí que el Garraf és un territori "amb un gran potencial per a generar activitats esportives i econòmiques que finalment generin ocupació. Es tracta de generar impuls econòmic a través de l'Esport". El projecte que es durà a terme a la comarca, i que serà impulsat des de Node Garraf, Agència de desenvolupament, compta amb el suport de la Federació Catalana de Vela, el Club Nàutic de Vilanova i empreses del sector nàutic.

En la seva intervenció, Rafael Florenciano, director de Node Garraf, va explicar que conjuntament amb la Federació Catalana de Vela, així com diferents clubs nàutics de la comarca, s'ha dissenyat un programa destinat a impulsar l'ocupació a través del món de la vela. "Es una activitat esportiva que té força tradició entre nosaltres i que precisa d'uns serveis i uns suports molt específics. Els principals àmbit sobre els que treballarà el projecte “Vela i Ocupació” són els de la salut, l'educació, el turisme i l'esport nàutic."

El projecte "Vela i Ocupació" s'ha presentat a les instal·lacions del Club Nàutic Vilanova amb l'assistència de la regidora d'Esports de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Blanca Albà; el president del Club Nàutic, Joan Cabrero; i el director d'activitats esportives del Nàutic, Carlos Valero. La presentació la va tancar Neus Lloveras, com alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta del Node Garraf, tot agraint a la Diputació de Barcelona i a la Federació Catalana de Vela el fet de "fer costat al territori, aprofitant el seus valors per a generar ocupació. Es tracta d'una iniciativa molt interessant que pot ajudar a que, de mica en mica, es recuperi l'activitat econòmica del Garraf"
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00