Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

31/03/2015

Doble funció de 'Fedra' al Principal

Fedra és una tragèdia que mostra les passions humanes        Fedra és una tragèdia que mostra les passions humanes

La bona acollida ha fet programar una segona sessió. La música també pren protagonisme després de Setmana Santa amb la celebració del 30è aniversari de l'Orquestra de Cambra del Garraf

Un cop passades les vacances de setmana Santa, la programació d'arts escèniques de la ciutat engega amb força. Dijous dia 9 hi ha una nova sessió del cicle "Parlem de música", en aquest cas per parlar de la figura de Pere Vallribera i Moliné. Serà a les 9 del vespre a l'Auditori Eduard Toldrà, on es parlarà d'aquest mestre pianista que, nascut a Sallent el 1903, va viure a cavall de Barcelona, Gelida i la platja del Far de Sant Cristòfol a Vilanova i la Geltrú. Va ser figura cabdal de la música de cambra a Catalunya i de la pedagogia musical des del Conservatori del Liceu i des de casa seva fins que va morir el 1990. La seva memòria és la de la música catalana del segle XX.
El seu fill, l'arquitecte Manuel Vallribera, que va ser president del Conservatori de Música del Liceu, presentarà el músic conjuntament amb el que va ser deixeble seu, el reconegut pianista Francesc Burrull. Es recordarà l'amistat del mestre Vallribera amb vilanovins com Eduard Toldrà, el ballarí Joan Magrinyà, la pianista Leonora Milà, Alexandre de Cabanyes, Enric Cristòfor Ricart o Eugeni d'Ors. Presentarà aquest Parlem de música Oriol Pi de Cabanyes, mentre Francesc Burrull mostrarà un tast del seu domini del piano.

Fedra
I el mateix dijous 9 el teatre Principal ofereix la primera sessió de "Fedra", que es va haver de programar després de la bona acollida de la sessió de divendres 10. Totes dues començaran a les 9 del vespre i ja tenen les entrades gairebé exhaurides.
La "Fedra" de Jean Racine està basada en la tragèdia d'Hipòlit d'Eurípides, que narra el mite de Fedra, però també es nodrí de la tragèdia de Séneca i Garnier. Fedra, enamorada del seu fillastre Hipòlit, no escolta el que li dicta la raó i, cegada per la passió, li confessa el seu amor. Ferida pel rebuig d'Hipòlit, Fedra torna a deixar-se portar per un arravatament i calumnia en públic el seu fillastre. Sèneca composa en aquesta tragèdia un dels personatges femenins més atractius del teatre de l'Antiguitat: una dona independent, forta i decidida que, malgrat les seves virtuts, acaba sent víctima de la seva irrefrenable passió humana.
"Fedra" és una producció del Teatre Romea dirigida per Sergi Belbel i interpretada per Emma Vilarasau, Lluís Soler, Mercè Sampietro, Jordi Banacolocha, Xavier Ripoll, Queralt Casasayas i Gemma Martínez.


30 anys d'Orquestra de Cambra del Garraf
Per escoltar música a l'Auditori Eduard Toldrà haurem d'esperar fins diumenge 2 a les set de la tarda, però valdrà la pena, perquè el concert s'ho val: la Camerata Eduard Toldrà ens oferirà el concert del 30è aniversari de la creació de l'Orquestra de Cambra del Garraf (OCG). La Camerata Eduard Toldrà, filla de l'OCG, oferirà un concert d'estrenes: a la primera part el pianista Joan Valor i la Camerata estrenaran uns arranjaments de Joaquim Serra per a orquestra de corda i piano dels seus "Ballets populars i tradicionals catalans". A la segona part, la Camerata, dirigida pel mestre Joan Lluís Moraleda, que va ser el primer director de l'OCG, estrenarà dues obres escrites pel mestre Moraleda. La primera, "Mascarada Vilanovina", té la peculiaritat d'haver estat escrita per a orquestra de corda i tenora. Jordi Figaró, un dels primers tenoristes de l'actual escalafó, professor de tenora de l'ESMUC i del Conservatori Municipal de Música de Barcelona, ens mostrarà la feina feta pel compositor Joan Lluís Moraleda. "Serenata a l'Ateneu", per a orquestra de corda, és un record i homenatge del mestre Moraleda a totes aquelles institucions i formacions musicals que han mantingut viva la música als nostres pobles i ciutats.

Més informació aquí
Podeu comprar entrades a la web de l'Auditori.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00