Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/01/2014

El Departament de Cultura de la Generalitat impulsa Ca l'Estruch com un dels principals centres de les arts del circ a Catalunya

La Vela La Vela

El trasllat de La Vela s'emmarca en el Pla Integral del Circ 2012-2015

Després que el Ple extraordinari de maig de 2013 de l'Ajuntament de VNG va donar llum verda a la cessió de l'equipament La Vela a la Generalitat de Catalunya per tal que pogués retornar al món professional del circ, el Departament de Cultura ha escollit Ca l'Estruch com a entitat que gestionarà el Centre de Creació i Producció de Circ La Vela.

D'aquesta manera, La Vela recupera la seva activitat com a residència i centre públic de creació per a artistes i companyies de circ amb l'objectiu principal d'esdevenir peça clau en la promoció del circ català.

El Centre de Creació La Vela va néixer l'any 2005, sota titularitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, que al maig del 2013 va acordar donar-lo al Departament de Cultura, atès que no podia assumir-ne les despeses de funcionament. El Departament de Cultura va acceptar la donació el 5 de juliol de 2013.

El trasllat de La Vela a Sabadell s'emmarca en el Pla Integral del Circ 2012-2015. Ca l'Estruch és un centre cultural municipal que va iniciar la seva activitat el 1995. Està dedicat a la producció, la difusió i la formació artística contemporània i centrat en les arts en viu: el teatre, la dansa, el circ, la música, la imatge i les arts visuals i les performances. Ha acollit professionals de dansa i circ que provenen de Catalunya, la resta de l'Estat i en ocasions d'àmbit internacional.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00