Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/07/2016

Una vuitantena d'alumnes dels centres de secundària de VNG participen en el projecte Tastets

Una vuitantena d'alumnes han participat aquest mes de maig en el projecte Tastets Una vuitantena d'alumnes han participat aquest mes de maig en el projecte Tastets

Un itinerari d'orientació permet provar diferents oficis basats ens els Programes de Formació i Inserció (PFI) de la comarca

El Servei d'Educació de l'IMET de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú impulsa any rere any el projecte Tastets. Aquest projecte té com a finalitat orientar l'alumnat de 3r i 4t d'ESO amb dificultats per obtenir el Graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO).

Una vuitantena d'alumnes de gairebé tots els centres de secundària de Vilanova i la Geltrú van participar aquest mes de maig en el projecte Tastets, realitzant un itinerari d'orientació “tastant” diferents oficis basats ens els Programes de Formació i Inserció de la nostra comarca.

Per Joan Martorell, regidor d'Educació i Ocupació, “l'orientació educativa és una de les prioritats de la regidoria d'Educació, i aquest programa ens serveix perquè nois i noies que no saben gaire què poden fer en el seu futur més immediat coneguin accions formatives en molts casos desconegudes per a ells. Els són molt útils perquè molts d'aquests nois després passaran a formar part de programes de formació i inserció concrets”.

L'objectiu del programa és facilitar eines i recursos a l'alumnat que finalitza la seva escolaritat obligatòria perquè pugui dissenyar el seu propi itinerari acadèmic i professional, i acompanyar-los en la presa de decisions , informant-los sobre les opcions formatives existents en cas de no obtenir el GESO. A més a més d'intentar donar valor a la formació de Programes de Formació i Inserció (PFI) i animar als/les alumnes a afrontar l'estudi com un repte i com un esglaó del seu futur personal i professional.

Els alumnes que han participat han valorat aquesta experiència com a molt satisfactòria, donat el seu caire pràctic. Els centres també fan una valoració excel·lent d'aquesta proposta.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00