Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/12/2015

Es presenten el cartell i el programa dels Tres Tombs 2016

Jaume Mercadé, Teresa Llorens i Pere Fort      Jaume Mercadé, Teresa Llorens i Pere Fort

Domingo Álvarez és l'autor de la portada del programa, mentre que Lluís Amaré ha dissenyat el cartell i el punt de llibre

La Masia d'en Frederic, seu de l'Associació dels Tres Tombs, va acollir dissabte l'acte de presentació del cartell i del programa dels Tres Tombs 2016.
És el tret de sortida de la festa major d'hivern de Vilanova i la Geltrú, que celebra els actes centrals el 17 de gener, dia de Sant Antoni.
Presentació Tres Tombs cartell
Lluís Amaré ha dissenyat el cartell d'aquest any, així com un punt de llibre per a col·leccionar amb els tres elements de la festa: la bandera, el Sant, i els tortells. Presentació Tres Tombs punt
Per la seva banda, Domingo Àlvarez ha fet la portada del programa.
Presentació Tres Tombs programa
Un programa que van presentar Jaume Mercadé, president de l'Associació dels Tres Tombs; i Pere Fort, coordinador del programa de festes, acompanyats de la regidora de Cultura Teresa Llorens, que va recordar amb orgull que, quan va ser regidora de Cultura per primera vegada, l'any 1999, una de les primeres coses que va signar va ser la cessió de la Masia d'en Frederic a l'Associació. Una masia que es torbava en molt males condicions, i que la gent dels Tres Tombs ha aconseguit revitalitzar amb gran esforç: "heu aconseguit que aquesta masia sigui un espai de referència, recuperant el patrimoni de la ciutat, un dels eixos principals de la política cultural d'aquest govern. També heu aconseguit situar la festa dels Tres Tombs com la més reconeguda arreu de Catalunya, contribuint a la promoció de la cultura i les tradicions, a la promoció econòmica i a la cohesió social".

D'entre les moltes activitats del programa d'actes d'enguany, que podeu consultar aquí i que inclou actes des del 9 fins al 31 de gener, destaca la recuperació del Correfoc de sant Antoni, que es recupera després de diversos anys i que se celebrarà dissabte 16 a la tarda; i de la presentació de l'Associació de la Casa de la Festa de Vilanova i la Geltrú, que obrirà l'església dels Josepets divendres 15.

Entre els actes tradicionals, a banda de la celebració dels Tres Tombs diumenge 17 de gener, no hi faltaran el gran concert de música catalana i el gran ball dels Tres Tombs el dissabte anterior, el trasllat de la bandera i la cercavila de balls i entremesos en honor a Sant Antoni Abat, a més de la cercavila infantil.
El pregó de la Festa Major d'hivern d'enguany, que es farà diumenge 10 de gener, anirà a càrrec de l'historiador Albert Tubau.

Podeu veure el cartell aquí

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00