Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/03/2013

Reforma de la planta baixa i soterrani de la Casa Santa Teresa

 L'aula-taller està situada a la planta baixa    L'aula-taller està situada a la planta baixa

L'actuació va estar subvencionada totalment pel Ministeri de Cultura

La Casa Santa Teresa, edifici que fou en origen la residència del fundador de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, va ser reformada durant l'any passat amb l'objectiu d'adequar la planta baixa i soterrani a la normativa d'ús vigent en matèria d'accessibilitat i alhora disposar d'un aula-taller educativa.

Finalitzades les obres i en funcionament des de fa uns mesos, el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatges, Joan Giribet, va voler veure l'actuació de reforma, subvencionada en la seva totalitat a través d'una aportació de 100.000 euros de la Direcció General de Belles Arts i Béns Culturals del Ministeri de Cultura.

La reforma va afectar el soterrani una de les estances de la planta baixa de la Casa Santa Teresa amb el reforçament del sostre de bigues del soterrani; la supressió de les barreres arquitectòniques amb la construcció d'un ascensor; el reforçament de l'escala interior i millores en la il·luminació i climatització de la planta baixa. A banda, també es va instal•lar un nou ascensor per permetre un itinerari accessible entre el jardí, la planta baixa i la planta soterrani on es va ubicar un servei higiènic accessible.

Sobre l'actuació, el regidor Joan Giribet va destacar el fet que "s'hagi pogut fer la reforma sense cap cost per a l'Ajuntament de la ciutat i que alhora s'hagi aconseguit crear un espai educatiu en un entorn històric com el de la Casa Santa Teresa i el recinte de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00