Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/01/2014

S'aprova el reglament del servei de transport urbà de VNG

El reglament facilita l'ús del bus urbà  El reglament facilita l'ús del bus urbà

El Ple del mes de gener aprova un text que facilita un bon ús del transport urbà, amb els vots a favor de CiU, PP, CUP i ICV, i l'abstenció del PSC

La redacció del Reglament del Servei de Transport Urbà neix amb l'objectiu de proporcionar les eines necessàries per al bon ús d'aquest servei. Tracta aspectes com els drets dels usuaris, l'obligatorietat del títol de transport, les condicions generals d'utilització dels serveis, les prohibicions, les infraccions i les sancions.

Entre d'altres, el nou Reglament indica aspectes com l'obligatorietat de disposar del bitllet o títol de transport vàlid que donarà dret a l'usuari a viatjar fins el terminal de línia. Una circumstància que, en el cas concret dels usuaris de la línia 2 del bus urbà que tinguin destinació a la parada "Sant Josep-Hospital" de la línia 1, tindran dret a prolongar el seu viatge fins a aquesta parada.

El Reglament també estableix el dret a rebre l'ajut per pujar i baixar del vehicle per a determinats usuaris amb dificultats, i el dret a gaudir d'un seient d'ús preferent. Estableix el dret de portar paquets i en determina les mides màximes, també estableix el dret a accedir al vehicle amb cotxets de nens o amb cadira de rodes i determina la manera per a garantir-ne la seguretat, així com també quins animals poden accedir al vehicle.

A banda, també indica com els usuaris poden formular les reclamacions que estimin convenients en relació a la prestació dels serveis, i el termini màxim per rebre resposta a aquestes reclamacions o queixes.

El Reglament pretén evitar situacions de malentesos dels usuaris de l'autobús per manca d'informació, i conseqüentment facilitar l'ús del transport públic. 

Podeu consultar el reglament aquí.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00