Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/07/2013

S'inicia una nova edició del CUM, 17 anys sent la universitat d'estiu de VNG

 El Campus Universitari de la Mediterrània ha obert la 17 a edició amb un curs sobre diversitat religiosa  El Campus Universitari de la Mediterrània ha obert la 17 a edició amb un curs sobre diversitat religiosa

El curs que va començar dimarts tracta sobre les 'Creences i religions a la Mediterrània'. La programació d'enguany ha incorporat cursos de temàtica nàutica, pesquera i marina

La 17a edició del Campus Universitari de la Mediterrània es va presentar ahir amb l'obertura del curs 'Creences i religions a la Mediterrània. Eines per a una cogestió positiva'. La primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació i Ocupació, Ariadna Llorens va donar la benvinguda als participants destacant que la temàtica d'aquest curs "està molt lligada a la situació que viuen actualment els països de la Mediterrània amb processos de canvi vinculats a la primavera àrab i les repercussions que s'estan produint". En aquest sentit, ha afirmat la regidora d'Educació, el curs que avui s'inicia "expressa molt bé el que ha de ser el CUM, un campus universitari que sigui capaç de generar un procés de reflexió i treball per pensar sobre la llibertat de consciència, la diversitat de creences i religions i la gestió d'aquesta riquesa i diversitat que ens envolta".

A banda d'aquest curs, la 17 edició del CUM també inclou enguany com a novetat,cursos de temàtica nàutica i marinera en base a l'aposta que el Govern municipal fa pel mar i l'activitat econòmica, educativa i de recerca al seu voltant, com a motor de recuperació de l'economia local.

Temps de balanç i d'establir nous reptes
L'actual edició del CUM, segons ha anunciat la regidora Llorens, ha de servir també per reflexionar i determinar quines hauran de ser les línies de futur del campus. Segons Ariadna Llorens, "un cop hem assolit l'equilibri pressupostari a l'IMET, ara cal treballar i apostar per aquells projectes que poden generar beneficis en l'àmbit del coneixement i també en l'àmbit de l'economia local dels quals el CUM n'és un exemple".

Per la regidora d'Educació i Ocupació, estem en un moment de canvi i cal "revisar aquesta gran marca que és el CUM per plasmar els nous reptes de futur". Com a exemple Ariadna Llorens s'ha referit al concepte 'Europa Horitzó 20-20' que ha de suposar el moment en què Europa torni a ostentar el lideratge del talent i el coneixement apostant pel creixement econòmic al voltant de la Mediterrània. La regidora Llorens han conclòs que "des de Vilanova i la Geltrú hem de revisar el paper del CUM des d'una nova perspectiva i realitzar una nova aposta com a país per ser presents a Europa des de la Mediterrània”.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00