Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/03/2013

10 anys de la biblioteca Armand Cardona Torrandell

Els actes d'aniversari s'han presentat aquest matí en roda de premsa  Els actes d'aniversari s'han presentat aquest matí en roda de premsa

Coincidint també amb el Dia Internacional de la Poesia i relacionat amb l'Any Espriu, aquest dijous es dramatitzarà el poema escrit per Salvador Espriu, Món de Cardona Torrandell, a càrrec de l'actor Sergi López (audiovisual)

La Biblioteca Armand Cardona Torrandell celebra el seu desè aniversari amb una àmplia oferta d'activitats. I el tret de sortida es farà aquest dijous, coincidint amb el Dia Internacional de la Poesia i relacionat amb l'Any Espriu, quan es dramatitzarà el poema escrit per Salvador Espriu, Món de Cardona Torrandell, a càrrec de l'actor Sergi López (audiovisual). En aquest acte es presentaran les activitats de l'aniversari de la Biblioteca.

A partir d'aquest dia, tothom que tingui fotografies i algun altre tipus de documentació sobre Armand Cardona Torrandell ho podrà fer saber a la Biblioteca per tal d'ampliar el fons amb l'original o una còpia digital.

El programa d'activitats que s'ha preparat per celebrar aquesta fita contempla propostes per a tots els públics:

• Dijous 21 març, a les 18.30 h.
10 ANYS DE BIBLIOTECA CARDONA!
Món de Cardona Torrandell, a càrrec de l'actor Sergi López (audiovisual). També es comptarà amb la presència d'Àlex Cardona que farà una petita introducció sobre el pintor.

• Divendres 12 d'abril, a les 17.30 h.
TALLERS INFANTILS: El gat de la Cardona. A càrrec de Darte.
Places limitades. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca a partir del 29 de març. Cost del taller 2 euros (el material el facilitarà la biblioteca).

• Dissabte 13 d'abril, a les 12 h.
HORA DEL CONTE I PRESENTACIÓ DE LLIBRE: Un gat amb bigoti, de Bernat Soler, text, i Germán March, il·lustració. A càrrec de Bernat Soler.
Activitat adreçada a infants a partir de 3 anys
Tot seguit a la terrassa dels Llimoners xocolatada i copa de cava per celebrar el 10é aniversari de la Biblioteca.

• Divendres 19 d'abril, a les 18 h.
INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ: Interpretant Cardona Torrandell.
A càrrec dels alumnes del batxillerat artístic de l'IES Dolors Mallafré de Vilanova i la Geltrú.
Oberta fins al 16 de maig

A més a més d'aquest seguit d'activitats, s'editarà una guia de fons local destacant part del fons personal d'Armand Cardona Torrandell i la biblioteca tindrà una entrada a la Wikipedia.

En l'acte de presentació de les activitats d'aniversari, la regidra de Cultura Marijó Riba ha volgut destacar la important tasca de la biblioteca en aquests deu anys d'existència, recordant que "les biblioteques són la primera porta d'accés a la cultura, la més planera", i ha recordat que "un dels objectius que es va marcar en els seus inicis era el de promoure i divulgar la figura i l'obra d'Armand Cardona".

El fons Armand Cardona Torrandell

La Biblioteca és dipositària del fons personal de l'Armand Cardona Torrandell des de l'any 2005, quan va ser cedit per la família a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Aquest fons l'integren 4.246 volums, la temàtica del qual és variada. En destaquen, per la seva quantitat, els llibres d'art, de política, de filosofia, de psicologia, d'erotisme i les novel·les.

La directora de la Biblioteca, Anna Cabutí, ha explicat que aquest fons s'ha complementat amb tota la documentació que parla del pintor, "que és consultable i que ha originat la creació dels premis Armand Cardona Torrandell. Precisament, el llibre que presentem el 13 d'abril és obra del guanyador d'un d'aquests premis, i l'exposició també és fruit del mateix premi".

El 20 d'octubre de 2011 es va inaugurar oficialment l'exposició permanent de part de l'obra d'Armand Cardona Torrandell, que s'ha ubicat a la sala d'actes de la Cardona. Aquesta mostra està formada per dinou peces que es poden veure de manera permanent a la biblioteca. Hi ha exemplars destacats que han format part d'exposicions, esbossos o treballs preliminars que pertanyen a visions més personals de Cardona. Obres realitzades en el període comprès entre la primera exposició a Barcelona, el març de 1957, fins a la darrera, l'hivern de 1984, al Castell de la Geltrú.

La Biblioteca en xifres

Actualment passen per la Cardona uns 400 usuaris diaris, que sumats als que passen per la Joan Oliva fan un total de mil visites presencials.
El fons d'aquest equipament cultural arriba als 57 mil volums, i la voluntat de mantenir l'equipament al dia i adaptar-lo a les noves necessitats, el pressupost que l'Ajuntament hi destinarà aquest 2013 és el mateix que l'any passat, 12 mil euros per biblioteca.

Podeu consultar més fotografies de l'acte de presentació aquí.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00