Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/11/2015

Neus Lloveras valora positivament l'ajornament de l'aplicació de la LRSAL

La llei implicava la reducció de competències i serveis dels ajuntaments La llei implicava la reducció de competències i serveis dels ajuntaments

La llei de racionalització i sostenibilitat de l'Administració ha comptat amb el rebuig de més de 850 ajuntaments catalans, entre els quals hi ha Vilanova i la Geltrú

El Ministeri d'Administracions Públiques ha anunciat aquesta setmana l'ajornament de l'aplicació de la LRSAL, la Llei de racionalització i sostenibilitat de l'Administració, aprovada el desembre de 2013 pel govern de l'Estat espanyol.

La Llei, que es fixava com a data límit per a la seva aplicació el 31 de desembre de 2015, implicava una retallada de les competències dels ens locals, i afectava directament els serveis que presten els ajuntaments, ja que la seva gestió s'atribuïa a administracions superiors, sovint allunyades del municipi.

El Ministeri argumenta la seva decisió de suspendre els preceptes de la LRSAL, referent als serveis socials, atenció primària de salut i educació, fins que no s'estableixi un nou model de finançament per les comunitats autònomes i els ens locals. L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, en fa una valoració positiva, tot afirmant que "finalment s'ha imposat el sentit comú, encara que sigui induït per la proximitat d'unes eleccions en què el govern estatal del Partit Popular s'hi juga molt. Sigui com sigui, es suspèn l'aplicació d'una llei retrògrada, una llei que lliga de mans els ajuntaments i que menysprea el servei essencial que realitzem. Ara cal que es derogui definitivament".

El món local català sempre ha mostrat el seu rebuig a la LRSAL. A través del Consell de Governs Locals de Catalunya més de 850 ajuntaments catalans van presentar conjuntament amb altres municipis de l'Estat un recurs en defensa de l'autonomia local. Al febrer de 2014, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú com a membre del consell d'alcaldes i alcaldesses de la comarca del Garraf va acordar sumar esforços en defensa de l'autonomia local, davant l'aprovació de la llei. Des del Consell Comarcal es va presentar una proposta de suport als ajuntaments de Catalunya en relació al recurs presentat al Tribunal Constitucional contra aquesta llei.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00