Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/10/2014

Xerrada sobre la biblioteca escolar

La vilanovina participa així a la celebració del Dia Internacional de la Biblioteca    La vilanovina participa així a la celebració del Dia Internacional de la Biblioteca

L'escriptora Teresa Costa-Gramunt serà dijous 23 a la Joan Oliva per parlar de la biblioteca que la va enganxar a la lectura

Amb motiu del Dia Internacional de la Biblioteca, l'escriptora vilanovina Teresa Costa-Gramunt ens aproparà la biblioteca que la va enganxar a la lectura: la de l'escola de primària. Aquesta activitat està emmarcada dins el programa d'activitats "De capçalera" del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i de l'Institut de les Lletres Catalanes, que compta amb la col·laboració de l'Institut Català de les Dones.

Des de l'any 1997, cada 24 d'octubre es commemora el Dia de la Biblioteca. La proposta sorgeix de l'Associació Espanyola d'Amics del Llibre Infantil i Juvenil, recolzada pel Ministeri de Cultura, en record de la destrucció de la Biblioteca de Sarajevo, incendiada el 1992 durant el conflicte balcànic. La iniciativa va néixer per a traslladar a l'opinió pública la importància de la biblioteca com a lloc de trobada dels lectors de totes les edats amb la cultura, i com un instrument de millora de la formació i la convivència.

Teresa Costa-Gramunt és escriptora i traductora literària. La seva darrera obra, "Blau de nit a Praga", ha estat publicada aquest any i condueix els lectors a través d'un viatge a la capital de la República Txeca. A través de la seva escriptura viatjarem sense moure'ns de casa però connectats amb l'escriptura d'aquesta gran subministradora d'experiències. De formació humanista a través de la psicologia, la grafologia, també animadora sòcio-cultural i experta en simbologia. És fundadora de l'Associació Catalana d'Exlibristes i ha publicat prop de quaranta llibres entre assaigs, narracions, llibres de viatges, poemes i prosa poètica.

Aquesta xerrada sobre la biblioteca escolar es farà a la biblioteca Joan Oliva i Milà el proper dijous, 23 d'octubre, a les 18.30 h. Les inscripcions són obertes amb places limitades.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00