Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/11/2015

El CF d'Activitats Comercials de l'Institut Joaquim Mir, un dels cicles en el qual col·laborarà Decathlon

Institut Joaquim Mir Institut Joaquim Mir

El Departament d'Ensenyament i Decathlon signen un conveni per promoure l'FP dual a 17 instituts catalans

L'Institut Joaquim Mir de la nostra ciutat ha estat un dels 17 centres educatius catalans inclosos en l'acord que el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'empresa Decathlon han signat i que permetrà impulsar cicles formatius d'activitats comercials, conducció d'activitats fisicoesportives, gestió de vendes i espais comercials, entre altres.

Entre els sis cicles formatius subscrits en el conveni, s'oferiran un total de 80 places, repartides entre 17 instituts catalans. L'acord promou la formació en alternança i la formació dual i se subscriu als cicles de grau mitjà d'activitats comercials i de conducció d'activitats fisicoesportives en el medi natural, i als següents cicles de grau superior: gestió de vendes i espais comercials, transport i logística, animació d'activitats físiques i esportives, i administració i finances.

El conveni permetrà donar resposta a les necessitats socials i econòmiques que requereixen d'ofertes formatives ajustades a les competències professionals del sector. La formació en règim d'alternança i amb formació dual suposa: la combinació de la formació i del treball mitjançant una beca o un contracte laboral; el reconeixement acadèmic de l'activitat realitzada per l'alumnat a l'empresa, i reconeixement acadèmic de la formació impartida per l'empresa.

A través de l'acord es facilitarà el reconeixement acadèmic de l'experiència professional del personal treballador Decathlon. El Departament d'Ensenyament, mitjançant els instituts participants, donarà suport a l'empresa, i informarà i assessorarà el personal treballador amb experiència laboral per orientar-lo cap a la realització de processos de reconeixement acadèmic de la seva experiència professional.

També es reconeixerà acadèmicament la formació contínua realitzada per Decahtlon als seus treballador per tal de permetre l'obtenció de la titulació o certificació corresponent. Així, es facilitarà l'accés als cicles formatius del personal treballador de l'empresa, mitjançant la matriculació sencera, per mòduls o unitats formatives. A més a més, Ensenyament i Decathlon col·laboraran per impulsar la transferència tecnològica i del coneixement amb els instituts, per desenvolupar treballs tècnics i elaborar projectes innovadors que puguin ser utilitzats posteriorment per l'empresa.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00