Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/07/2014

S'obre el tràmit per a la creació d'habitatges d'ús turístic a Vilanova i la Geltrú

Es vol posar en valor aquesta forma d'establiment turístic

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú vol posar en valor el parc d'habitatges d'us turístic que existeix a la ciutat. Un habitatge d'ús turístic és aquell que el seu propietari cedeix a tercers a canvi d'un preu, per un període màxim de 31 dies, dues o més vegades l'any. L'habitatge s'ha de cedir sencer i no se'n permet el lloguer per habitacions, i ha de complir un seguit condicions. En primer lloc, cal que disposi de la cèdula d'habitabilitat i satisfer en tot moment les condicions tècniques i de qualitat exigibles als habitatges en general. A més, no pot ser ocupat amb més places que les indicades a la cèdula. I finalment, ha d'estar suficientment moblat i dotat dels aparells i estris necessaris per a la seva ocupació immediata, i en perfecte estat d'higiene. 

El titular de l'activitat és el propietari de l'habitatge, encara que la seva comercialització es pugui encarregar a un gestor. Per posar en funcionament un habitatge d'ús turístic cal que el propietari ho informi prèviament a l'ajuntament, a través de la comunicació prèvia d'habitatges d'ús turístic. L'ajuntament remetrà les dades a la Generalitat de Catalunya, i aquesta li donarà el número d'inscripció en el Registre de Turisme de Catalunya (RTC) de les empreses i els establiments turístics, adscrit a la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya. La mateixa Direcció General de Turisme notificarà al seu propietari el número d'inscripció en el RTC i des d'aquest moment l'habitatge d'ús turístic estarà identificat plenament a efectes legals. Aquest número d'inscripció haurà de constar en tota mena de publicitat que l'anunciï. 

Per a més informació, cal adreçar-se a la Regidoria de Promoció Econòmica i Turisme de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, des d'on es farà l'acompanyament i l'assessorament en tot el procés de legalització de la comunicació prèvia d'habitatges d'ús turístic. 

Es poden consultar el habitatges d'us turístic ja oficials a Vilanova i la Geltrú a través de la guia oficial d'establiments turístics o a través del web http://www.vilanovaturisme.cat
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00