Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/08/2014

Tot a punt per la Festa Major de La Geltrú

Ja s'ha donat a conèixer el programa  Ja s'ha donat a conèixer el programa

El programa es va presentar a la Peixateria Vella durant l'assaig dels Falcons de Vilanova

Un assaig dels Falcons de Vilanova a la Peixateria Vella va servir d'escenari per a presentar la programació de la Festa Major de la Geltrú que comença avui divendres i es perllongarà fins el 16 d'agost. La presidenta de l'AVV de la Geltrú; Eulàlia Sòria, va estar acompanyada de l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras; i de la regidora de Cultura, Marijó Riba, al llarg de la presentació.

Eulàlia Sòria va voler assenyalar que al llarg dels darrers set anys s'ha volgut presentar el programa de Festa Major de la Geltrú a edificis emblemàtics del barri i que enguany tocava la Peixateria Vella "que acull als Falcons de Vilanova que estan realitzant una temporada magnífica plena de fites assolides". Per la seva banda, Neus Lloveras explicà que la Festa Major de la Geltrú "fa que la ciutat estigui plena de vida durant l'agost ja que pràcticament comença quan la festa de Vilanova i la Geltrú s'acaba. Això fa que hi hagi una continuïtat a la programació. Una programació sempre interessant que sap combinar molt bé tradició amb modernitat". L'alcaldessa va voler finalment felicitar a l'Associació de Veïns de la Geltrú, als Falcons de Vilanova, a tots els col·laboradors de la festa per la programació presentada i per la feina feta.

El programa de la Festa Major de la Geltrú s'obre avui amb el Ban de Festa Major, un pregó que inclou un seguici medieval pels carrers de la Geltrú, i que acaba amb l'enlairament de la senyera. Demà dissabte és el torn del Tomb de foc, i els actes es reprenen dimarts 12 amb el pregó i una vetllada musical. Dimecres hi haurà concurs de botifarra, tarda per als nens i nenes, i nit amb àudiovisual i folk. Dijous és el dia de vigília i se celebren els tradicionals sopars a la fresca, a més d'una actuació dels Bordegassos.
I divendres 15 d'agost, dia de Santa Maria, les matinades ompliran els carrers de bon matí. Els tabalers faran el Truc a la festa abans de l'ofici solemne, que precedirà la Cercavila de l'espígol. A la tarda l'església parroquial acollirà les vespres, i a la plaça de l'Assumpció hi haurà sardanes i ball de plaça. A la nit la cercavila dels sentits omplirà els carrers de teatre, dansa i espectacles diversos. Dilluns, 16, l'anomenat Dia del Gos, la tornada infernal acabarà amb la festa al vespre.

Podeu consultar tot el programa de festa major aquí.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00