Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/07/2014

'La Festa Major en punts', a la biblioteca Cardona Torrandell

Els gegants són una de les figures més representades en els punts de llibre    Els gegants són una de les figures més representades en els punts de llibre

L'exposició presenta una selecció de punts de llibre amb imatges de bestiari, castells, balls i qualsevol aspecte relacionat amb els elements de la Festa Major, especialment la de Vilanova i la Geltrú

Del 16 de juliol fins al 8 d'agost es pot visitar a la biblioteca Armand Cardona l'exposició "La Festa Major en punts", realitzada amb la col·laboració de Joan Ramon Gàlvez i Jaume Sendra.
Aquesta mostra recull una selecció de punts de llibre relacionats amb els diferents elements que es representen durant la Festa Major: bestiari, castells, balls,... gairebé tots aquests aspectes queden reflectits en aquesta exposició.

La Festa Major de Vilanova i la Geltrú desperta passions entre els ciutadans de la vila. L'exposició mostra l'interès per fer perdurable aquest patrimoni immaterial de la ciutat, alhora que fa palesa la gran afició que hi ha pels punts de llibre i el seu col·leccionisme. En un cantó de la sala s'exposa la major part dels punts de llibre publicats sobre la Festa Major de Vilanova i la Geltrú, des de l'any 1994 fins a l'actualitat, i a l'extrem oposat de la sala hi ha representada una mostra dels punts més significatius d'altres poblacions com Reus, Olot, Solsona, Valls o Mataró.

D'altra banda, i com cada any, les biblioteques de Vilanova volen apropar la Festa Major als ciutadans i per aquest motiu organitzen diferents activitats entre les quals trobem dos tallers per a públic infantil:
La biblioteca Joan Oliva s'organitza el taller "Aires de festa", dilluns 21 de juliol a les 10.30 h, on es pintarà un ventall de Festa Major i pel qual ja estan exhaurides les inscripcions.
La biblioteca Armand Cardona ofereix el taller "Vesteix els Gegants de la Geltrú", que es farà dimecres 30 de juliol a les 11 h, i pel qual encara queden inscripcions disponibles. 

Podeu veure imatges de l'exposició al Pinterest de les biblioteques.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00