Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/11/2015

Taller de consum col·laboratiu de l'Economat de VNG

La sessió és gratuïta i oberta a tothom, només cal fer inscripció    La sessió és gratuïta i oberta a tothom, només cal fer inscripció

El taller es farà dimarts 17 al centre cívic La Geltrú, i oferirà recursos per consumir d'una manera més econòmica

L'Economat de VNG vol ser un servei ampli, que vagi més enllà de la distribució gratuïta d'aliments. Per això s'està repensant constantment i obrint nous camins que portin a consolidar-lo com un projecte de ciutat, obert a tothom. Des d'aquesta idea, s'ha creat una àmplia oferta formativa al voltant de l'economia domèstica, en totes les seves vessants, per oferir eines i consells útils per millorar la gestió del pressupost familiar. Els tres blocs formatius de l'Economat són la cuina econòmica, l'estalvi energètic i els recursos al nostre abast.

I és el tercer bloc el que s'abordarà el proper dimarts 17 de novembre, en el taller de consum col·laboratiu, on es presentaran les diferents iniciatives que existeixen a VNG en aquest sentit, i també les eines que es poden trobar a Internet.
“Consum col·laboratiu: recursos per consumir d'una manera més econòmica”, és un espai participatiu que gira al voltant de les iniciatives que tenim a l'abast per aconseguir de manera gratuïta o més barata allò que necessitem. La sessió està enfocada de forma molt pràctica i participativa, facilitant que tothom hi tingui veu. Aquests recursos que ofereix Vilanova i la Geltrú seran presentats per representants de les entitats que els gestionen, podent aclarir així qualsevol dubte i proporcionant tota la informació necessària. Pel que fa a Internet, s'explicarà com funcionen diversos portals, aplicacions de mòbil i pàgines web sobre consum col·laboratiu. En acabar, es lliurarà un petit dossier amb el recull de propostes més interessants, tant a la ciutat com a la xarxa.
El taller també ha de ser un espai per intercanviar experiències, trucs i recursos propis, creant un clima de confiança entre les persones.

Es farà dimarts 17 de 10 a 12 h al centre cívic La Geltrú, amb la col·laboració d'Ecol3VNG, el Banc del Temps, i el Mercat de Segona Mà i d'Intercanvi. És gratuït i obert a tothom, però les places són limitades. Per això cal inscriure's prèviament escrivint un correu electrònic a treyes@vilanova.cat o anant al local de l'Economat, al número 6 del carrer del Recreo.

Noves aportacions a l'Economat de VNG
El servei social de distribució d'aliments de Vilanova i la Geltrú, en funcionament des del mes de març, ha aconseguit crear moltes sinèrgies i ha rebut aquest mes d'octubre diverses donacions. A banda dels 230 litres de llet procedents de la campanya “Llet x revistes” de les biblioteques municipals, o les 5 caixes d'aliments bàsics recollides durant el Vermut Elèctric, la Unió Europea ha fet la donació d'aliments que es rep 2 cops l'any. Si bé al juliol van arribar 26 tones d'aliments de llarga conservació, com arròs, llegum o galetes, a l'octubre han arribat 42 tones de productes bàsics com arròs, galetes, pasta, i fins a 12.000 litres de llet.

La bona marxa del projecte també es veu reflectida en el ressò que se'n fa la web de la Diputació de Barcelona, que ha publicat en el seu Espai d'Experiències l'exemple de l'Economat de VNG com a exemple de bona praxis de col·laboració público-privada.
Ho podeu trobar aquí

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00