Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/02/2013

Els màxims experts sobre l'Àrtic es trobaran a Vilanova i la Geltrú en l'assemblea general d'ACCESS

 El Laboratori d'Aplicacions Bioacústiques forma part de l'assemblea ACCESS sobre l'Àrtic              El Laboratori d'Aplicacions Bioacústiques forma part de l'assemblea ACCESS sobre l'Àrtic

Del 6 al 8 de març Neàpolis acull l'assemblea sobre el canvi climàtic a l'Àrtic amb la participació, entre els experts, del director del Laboratori d'Aplicacions Bioacústiques de la Universitat Politècnica de Catalunya BarcelonaTech(UPC), Michel André.

Vilanova i la Geltrú acollirà durant la primera setmana del mes de març la segona Assemblea General del projecte ACCESS (Artic Climate Change, Economy and Society) de la Unió Europea. L'assemblea reunirà un centenar d'investigadors d'una trentena d'institucions científiques d'onze països del continent europeu amb l'objectiu de continuar el projecte ACCESS que ha de dissenyar i dictaminar les polítiques de gestió a la zona de l'Àrtic en els propers 30-50 anys.

El congrés se celebrarà a Nèapolis (rambla de l'Exposició, 61-69) del 6 al 8 de març i l'organització del mateix recau sobre el Laboratori d'Aplicacions Bioacústiques de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). El director del LAB, Michel André és un del centenar de científics que conformen l'assemblea ACCESS que es reunirà a la nostra ciutat.

Michel André ha explicat que l'Àrtic està patint un canvi climàtic que provoca que el gel es fongui a gran velocitat. Aquest 2012 s'ha constatat que l'extensió de gel a l'estiu ha estat la meitat del que ho era fa 20 anys en la mateixa època de l'any i que el gel ha perdut un 75% del seu volum. Segons Michel André "per fer front a les polítiques de gestió d'aquests canvis hi ha un projecte finançant per la Unió Europea on es contempla que els estats membres puguin donar unes pautes de gestió sobre l'Àrtic durant el període 2011-2015". Sobre el paper de LAB, ubicat al port de Vilanova i la Geltrú, Michel André ha explicat que "som socis d'aquest projecte i com la resta aportem la nostra experiència perquè el que acabem dictaminant serà el que s'aplicarà en aquesta zona en els propers 30 anys".

El projecte ACCESS té una durada de quatre anys i en els dos primers s'ha fet un mapa del què passa actualment a l'Àrtic, és a dir quina activitat hi ha, quina extensió de gel i quina afectació tenen els diferents impactes que s'hi registren per poder preveure les afectacions en el futur.

Experts sobre l'Àrtic, a Vilanova i la Geltrú
Durant la primera setmana de març a la capital del Garraf es reuniran un centenar de científics que són les màximes autoritats en l'Àrtic a nivell mundial. Entre ells, el coordinador del projecte, Jean-Claude Gascard, de la Universitat Pierre et Marie Curie de Paris, qui ha estat cap de diverses expedicions als pols i és també qui coordina el grup d'experts que participen en aquest projecte europeu.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00