Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/11/2015

Xerrada i exposició fotogràfica 'Femení plural: històries de vida de dones immigrades'

L'exposició de fotografies ja es pot visitar a la biblioteca    L'exposició de fotografies ja es pot visitar a la biblioteca

La xerrada es farà aquest dimarts a la Casa Olivella, i l'exposició es pot visitar fins al dia 30 a la biblioteca Joan Oliva

En el marc de la programació de l'Àgora d'Equitat i Convivència, aquest dimarts 17 de novembre a les 18 h, la Sala Noble de la Casa Olivella acollirà la xerrada “Femení Plural: històries de vida de dones immigrades”, a càrrec de Mireia González Antó i Rosa M. Giralt Navarro. Són les dues autores de “Femení plural”, un llibre d'entrevistes de Pagès Editors que ofereix el retrat de diverses dones immigrants vinculades a les comarques lleidatanes. Rosa Maria Giralt és mestra, escriptora i sindicalista; i Mireia González és postgraduada en tècniques i mitjans de comunicació.

Les autores han conversat amb dones provinents d'Àsia, Àfrica, Amèrica i Europa que pertanyen a diferents classes socials, àmbits culturals, socials, econòmics, religió (musulmana, sikh, catòlica o cap de manifesta) i, a la vegada amb variades motivacions per emigrar. Amb aquesta obra pretenen mostrar la seva visió en relació amb la nostra societat i la nostra cultura, però també reflectir com s'ha desenvolupat el seu procés d'integració.

L'exposició fotogràfica “Femení Plural: històries de vida de dones immigrades”, amb fotografies de Josep Barbero, reflexiona al voltant de les vivències de 19 dones i mira de conèixer l'experiència vital d'aquestes dones pertanyents a entorns socials i geogràfics molt diferents.
Es pot visitar de l'11 al 30 de novembre a la Biblioteca Joan Oliva, de dilluns a divendres de 10 a 20 h (dimarts tancat de 10 a 16 h) i dissabtes de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.

Programació de l'Àgora d'Equitat
A més d'aquesta exposició, l'Àgora d'Equitat de tardor, que tira endavant la Regidoria de Convivència i Equitat, continua amb diverses activitats fins al desembre.

Del 21 d'octubre fins al 18 de novembre s'està celebrant el taller “Música en femení”, un procés basat en l'optimisme per descobrir els beneficis de la música com a eina terapèutica i pedagògica i per obrir vies de consciència i compromís.

Del 16 al 30 de novembre es podrà visitar al vestíbul de l'Ajuntament l'exposició “Violència, per què?”, un treball fotogràfic de la vilanovina Francesca Calaf, fotògrafa, poetessa, artista plàstica i comissària del Premi Donart de l'Associació de dones La Frontissa.

El 25 de novembre es commemora el Dia Internacional de la No-violència contra les Dones, amb una jornada formativa sobre “Els efectes de la custòdia compartida en casos de violència masclista”, la lectura del manifest, i la concentració i plantada d'espelmes.

El 26 de novembre es presentarà el llibre “Amor se escribe sin sangre”, a càrrec de la poetessa Luz Cassino, al Museu Víctor Balaguer.

Del 26 de novembre fins al 10 de desembre es podrà visitar al centre cívic Sant Joan l'exposició del 18è concurs fotogràfic “L'empremta femenina”.

Del 30 de novembre al 4 de desembre se celebrarà el curs “Els feminismes a la mediterrània. Una energia transformadora”, un curs gratuït del Campus Universitari de la Mediterrània.

Finalment, el 10 de desembre, es lliurarà el premi “Carta a qui maltracta”, una acció de sensibilització al voltant de la violència masclista amb la participació de l'alumnat de secundària de la ciutat.

Més informació al programa de l'Àgora d'Equitat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00