Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/09/2015

La programació de cinema d'autor es reprèn al Teatre Principal a partir del 6 d'octubre

La regidora de Cultura, Teresa Llorens, ho ha explicat en roda de premsa   La regidora de Cultura, Teresa Llorens, ho ha explicat en roda de premsa

L'Ajuntament ha buscat una solució per al Cineclub Sala 1 i el Documental del mes després de conèixer la decisió de tancament del Cinema Bosc per part dels propietaris

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha comunicat que garantirà l'exhibició de la programació de cinema no comercial en equipaments públics. Així, programacions com la del Cineclub Sala 1, el Documental del mes o activitats com el Doc and Roll i el Reacciona es reubicaran al Teatre Principal, encaixant la programació de cinema perquè sigui compatible amb la programació estable d'arts escèniques.

Dimarts 6 d'octubre a les 20.30 h es farà el primer d'aquests passis a càrrec del Cineclub Sala 1, que podrà així continuar amb l'objectiu de difondre les arts audiovisuals a VNG mitjançant pel·lícules en versió original i fora del circuit purament comercial.

D'aquesta manera es dóna resposta a la necessitat de mantenir la programació de cinema d'autor organitzada per les entitats vilanovines en un equipament que estigui al centre de la ciutat, després d'encaixar la decisió dels propietaris de l'immoble del Cinema Bosc, que l'han posat a la venda.

L'Ajuntament de VNG reconeix que cal continuar estudiant aquest projecte, revisant-lo per trobar la millor solució per a tothom, i treballant per garantir que hi hagi programació de cinema comercial a la ciutat. La regidora de Cultura, Teresa Llorens, ha explicat que el treball que s'ha fet des que a l'agost van conèixer la notícia, ha anat en dues línies: "d'una banda, intentar que, mentre la propietat no feia efectiva la venda de l'immoble, es pogués continuar mantenint l'activitat d'exhibició de cinema; i de l'altra, hem adreçat a la propietària les persones que havien manifestat un interès en continuar l'activitat. Però res d'això ha estat possible".

Paral·lelament, l'Ajuntament ha buscat la manera de mantenir la programació de cinema no comercial, buscant els millors equipaments, cèntrics i que requereixin la mínima inversió econòmica. Així, la programació del cineclub Sala 1 es podrà veure cada dimarts al Teatre Principal. "Hem de donar resposta a la demanda ciutadana, i d'aquesta manera també incloem el cinema dins la programació d'arts escèniques de la ciutat". Pel que fa al cinema que no és d'autor, Llorens recorda que "cal continuar treballant, en la mesura del possible, perquè hi hagi cinema comercial a la ciutat".

D'altra banda, el govern manifesta que entén la mobilització d'un col·lectiu de ciutadans per evitar el tancament d'una sala de cinema comercial al centre de la ciutat, i reconeix que la decisió està en mans del propietari, que és un agent privat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00