Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/05/2014

Es busquen voluntaris per al recapte d'aliments dels dies 6 i 7 de juny

Els voluntaris i voluntàries són claus per al bon funcionament del recapte            Els voluntaris i voluntàries són claus per al bon funcionament del recapte

La Mesa d'Entitats Socials organitza un recapte d'aliments per abastir el Banc de Queviures i aconseguir més de 25 tones d'aliments

Com cada any per aquestes dates, la Mesa d'Entitats Socials organitza un recapte solidari d'aliments als supermercats de Vilanova. Enguany les dates del recapte són els dies 6 i 7 de juny, i s'ha aconseguit que totes les cadenes de supermercats existents a la ciutat se sumin a la iniciativa. Això significa que hi haurà 22 establiments participants, i per fer possible el recapte es necessiten més de 500 persones voluntàries.
L'objectiu és recollir més de 25 tones d'aliments per abastir el Banc de Queviures de Vilanova i la Geltrú, gestionat per les entitats Càritas i Creu Roja. Aquests serveis donen aliments a més de 950 famílies del municipi, fet que implica distribuir més d'una tona d'aliments cada mes.

Per això es busquen persones que vulguin col·laborar com a voluntàries durant un torn de 3 hores, divendres o dissabte, en un dels 22 supermercats de la ciutat.
Hi ha tres maneres per apuntar-s'hi:
Omplint aquest formulari http://bit.ly/1spopME
Enviant un correu electrònic a recaptemesa@gmail.com indicant nom, cognoms i telèfon de contacte.
O bé entrant a la web www.vilanovasolidaria.cat, on hi ha el link per omplir el formulari.
Un cop fet aquest pas s'obtindrà una resposta confirmant en quin supermercat i en quin horari es compta amb la col·laboració.

El recapte d'aliments per al Banc de Queviures de Vilanova i la Geltrú l'organitza la Mesa d'entitats socials de VNG, formada per entitats socials del municipi i per l'Ajuntament de VNG a través de la Regidoria de Serveis Socials. La Mesa té com a objectiu sumar esforços per millorar la resposta de les entitats en el seu treball diari de suport i atenció a les persones en situació de risc social.
Els aliments i productes recollits durant aquesta campanya es repartiran als Bancs de Queviures de Vilanova i la Geltrú, dos serveis de repartiment gestionats per les entitats Càritas i Creu Roja.
El banc de queviures de VNG dóna alimentació bàsica durant tot l'any a persones i famílies de la nostra ciutat que es troben en una situació econòmica de molta dificultat. Per tal de garantir una distribució justa, són els professionals dels Serveis Socials de l'ajuntament qui valoren totes les demandes i les situacions de necessitat. Són, per tant, aquests professionals que deriven a les famílies per poder ser beneficiàries dels aliments del banc. Actualment Càritas i Creu Roja estan repartint mensualment aliments a 969 famílies del nostre municipi. La qual cosa representa poder arribar a 2.776 persones -40% menors de 16 anys- amb 13.000 lots distribuïts.
Part dels aliments recollits aniran destinats també a la Mensa del Cor, un projecte que apadrina menús escolars infantils; el projecte Cafè Caliu de l'associació ALÈ i el projecte Esmorzar amb companyia de l'església Evangèlica, que ofereixen esmorzars diaris; i el projecte de suport alimentari a famílies del grup 5/14 de l'església cristiana del Garraf.

Els supermercats adherits col·laboren cedint l'espai, part de la logística necessària per la campanya, i alguns també amb la donació de productes. Dins de cada establiment, els voluntaris s'adrecen als clients per demanar que, voluntàriament, puguin comprar un producte i donar-lo per a aquesta finalitat. Els voluntaris i voluntàries també ajuden a recollir i organitzar els aliments i el seu posterior trasllat i emmagatzematge.

Les entitats que formen part de la MESA són l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Caritas, Creu Roja, Fundació Casa d'Empara, DÍNS Garraf, Servei Habitatge - Caritas Parròquia de Sant Joan, Amics de la Gent Gran, Associació Atra , Associació ALÈ, Vilanova Actua i Associació AFAMMG.
Aquesta campanya de recollida s'organitza amb el suport de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00