Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/10/2016

L'Oficina d'Entitats ha assessorat 150 entitats en el primer mig any de funcionament

Sessió de formació per a les entitats i associacions Sessió de formació per a les entitats i associacions

L'Ajuntament estudia la possibilitat d'obrir un servei específic sobre fiscalitat i comptabilitat

 L'Oficina d'entitats va entrar en funcionament el mes d'abril i ja ha atès a 150 entitats i associacions. Es tracta d'un servei presencial per ajudar a les entitats sense ànim de lucre a resoldre tots aquells dubtes específics relacionats amb la gestió associativa. L'oficina ofereix assessorament personalitzat en aspectes com la creació d'un projecte associatiu, suport en els tràmits de constitució, canvis de junta, adaptació d'estatuts, inscripció al Registre Municipal d'Entitats i Associacions (RMEA), etc.

Paral·lelament a l'assessorament, s'ha impulsat un Pla de Formació per a entitats que ha comptat amb la participació de 200 persones en els diferents cursos de fiscalitat i comptabilitat que s'han organitzat fins al moment. A partir del mes vinent és previst fer noves accions formatives, com ara "Com fer-un bloc amb wordpress", els dies 24 de novembre i l'1 de desembre, i també "Com crear un bloc dins el portal d'entitats" i formació sobre les aplicacions de la protecció de dades a les associacions.

El regidor de Participació Ciutadana, Juan Luís Ruiz, valora molt positivament el funcionament de l'Oficina d'Entitats, "no tan sols per l'assessorament sinó també per la formació, perquè estem donant eines perquè el teixit associatiu de Vilanova i la Geltrú sigui més sòlid". Ruiz, a més, ha avançat que "de cara al 2017, i donat que la gestió econòmica de les entitats és un dels temes que han generat més interès, s'està estudiant la possibilitat d'impulsar un servei d'assessorament específic sobre fiscalitat i comptabilitat per a entitats tal com s'està fent en altres municipis catalans".

També, en els pròxims mesos es vol realitzar una actualització del RMEA que actualment està integrat per 427 associacions.

Totes les informacions, documentació i altres materials que són d'interès per a les entitats i associacions es poden trobar a Internet, al portal d'entitats.
La documentació que s'ha facilitat durant les sessions de formació es pot consultar a l'apartat d'Eines i Recursos del Portal. També hi ha enllaços directes a tràmits diversos, adreces d'interès o normatives aplicables a les entitats.

Més informació: entitats@vilanova.cat 938140000 (ext. 2047)

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00