Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/09/2016

Aquest dissabte la Festa de l'Animal es solidaritza amb la campanya 'Tots amb Jan'

 FESTA, ANIMAL, GATS, GAT, GOS, GOSSOS, DEBAT

La rambla Principal tornarà a acollir un gran nombre d'expositors, espais de debat, i la passarel·la d’adopció

Tot preparat per a que aquest dissabte la rambla Principal de Vilanova i la Geltrú aculli la cinquena edició de la Festa de l'Animal. Es tracta d'un aparador on les empreses del sector, organismes i associacions poden mostrar a la ciutadania la seva tasca diària de protecció i cura dels animals. La festa és també un espai per conscienciar sobre la tinença responsable d'animals. Al llarg de la jornada es realitzaran activitats divulgatives i demostratives amb gossos, a més de tallers de sensibilització i contra els abandonaments. Podeu consultar l'ampli programa d'actes AQUÍ

Aquesta edició de la Festa de l'Animal destaca l'espai que es destinarà a solidaritzar-se amb la campanya de "Tots amb Jan", amb recollida de recursos econòmics per la seva causa. Jan és un nen que té una diabetis tipus 1 crònica i necessita de l'ensinistrament d'un gos. Aquest gos l'ajuda a detectar desequilibris del nivell de sucre al cos per tal de prevenir situacions complicades. Concretament es vendran samarretes de la Festa de l'Animal i objectes de promoció per ajudar a la causa.

Els gats també tindran un més gran protagonisme a aquesta Festa ja que s'han desplegat més activitats de debat i han augmentat els expositors dedicats a aquests felins de companyia.

La Festa de L'Animal també estrena nova imatge en aquesta edició. La regidoria de Medi Ambient de l'Auntament de Vilanova i la Geltrú ha volgut fer un pas endavant en aquesta qüestió amb la voluntat de respondre al creixement que té la fira al territori i el seu grau d'influència, que ha convertit aquest esdeveniment en una cita obligada de les principals empreses i organitzacions del territori.

Una de les activitats que han convertit a la Festa de l'Animal en un referent és la passarel·la d'adopció. Les protectores mostraran alguns dels animals que busquen una família que els adopti. A més, també s'oferirà la possibilitat que la ciutadania mostri els seus animals a la passarel·la "Mostra'ns el teu amic."

També hi haurà, com en edicions anteriors, revisió gratuïta microxips a gossos i gats, amb la col·laboració del CAAD Penedès (Centre d'Acollida d'Animals Domèstics). El personal del centre comprovarà si la mascota disposa de microxip correctament implantat, i si aquest està donat d'alta en els arxius corresponents. En cas necessari, el titular de l'animal podrà actualitzar gratuïtament les dades de contacte. En aquest cas només haurà de dur la cartilla sanitària de l'animal, una fotocòpia del DNI i signar el document de modificació de dades. La identificació amb microxip, la xapa identificativa i el cens municipal són obligatoris a tot Catalunya.

La Festa de l'Animal arriba a la cinquena edició duplicant la participació tant d'empreses del sector com de protectores del territori. També són objectius de la Festa el potenciar la identificació dels animals, conscienciar sobre la responsabilitat, compromís i dedicació que suposa tenir un animal de companyia, donar a conèixer els serveis que l'Ajuntament dóna als animals de la ciutat, i mostrar les qualitats, habilitats i capacitats d'aquests animals.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00