Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/07/2015

El cicle de concerts Aclústics arriba a la cinquena edició

Jaume Martí, Blanca Albà i Iñaki (As de Guia)          Jaume Martí, Blanca Albà i Iñaki (As de Guia)

21 concerts d'estiu al Xiringuito l'Ú de la platja de Ribes Roges, els dimarts i dimecres de juliol i agost, de 9 a 11 de la nit.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el Consell Comarcal del Garraf i el Xiringuito l'U organitzen el cicle de concerts en acústic "Aclústics 2015 – Música Jove a la platja", que aquest any arriba a la cinquena edició. Es tracta d'un cicle de concerts d'estiu, en petit format, que es farà al Xiringuito l'U de la platja de Ribes Roges els dimarts i dimecres de juliol i agost, de 9 a 11 de la nit.

Aquesta iniciativa té com a objectiu oferir als grups de joves músics un escenari privilegiat com és la platja, on poder posar de relleu la seva creativitat musical, i alhora incentivar el consum de música en directe entre el jovent, tal i com ha explicat la Regidora de Joventut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Blanca Albà. "Aquesta col·laboració pública - privada possibilita donar eines i espais als grups perquè donin a conèixer el seu treball, alhora que ens permet seguir avançant per tal que aquests grups es puguin anar integrant en el calendari de les activitats musicals que anualment es fan a la ciutat”. La Regidora ha volgut agrair especialment a totes les persones i organismes que fan possible que l'Aclústics arribi a la cinquena edició, així com el paper dinamitzador d'aquesta iniciativa musical dins de la programació d'estiu a les platges de la ciutat.

Jaume Martí, propietari del Xiringuito l'Ú, ha volgut destacar el fet que aquest any s'hagi hagut d'ampliar el número de grups, a causa de la demanda i que això és un indicador de la rellevància que està prenent aquesta activitat dins el panorama musical de la ciutat. “Els grups que comencen tenen molta necessitat de trobar espais on tocar. Hem sabut aprofitar aquesta oportunitat i, juntament amb les administracions, hem estat capaços d'oferir-los un ambient agradable on fer sentir la seva música. Estem molt satisfets dels resultats i de com evoluciona l'Aclústics, ja que cada any creix en actuacions i també en públic”.

A la convocatòria d'enguany s'hi ha inscrit 25 grups, dels quals hi ha 11 formacions de Vilanova i la Geltrú, 4 d'altres indrets de la comarca, i 6 grups més procedents de Sant Feliu de Llobregat, Cardedeu, Vila-Seca, Sabadell, Segur de Calafell i Vilafranca del Penedès. L'organització de l'Aclústics ha fet la selecció prioritzant les formacions joves locals i comarcals, l'adequació de la proposta musical al format acústic i la disponibilitat de dates. Així, durant 13 dies s'oferiran 21 actuacions durant les nits dels dimarts, dimecres i alguns dijous, dels mesos de juliol i agost. Els estils dels grups van des del pop, fins al rap, passant pel rock&roll, blues, fusió, latin, cançó d'autor, rumba, fusió o reggae. També s'han inclòs les actuacions de final de curs de les escoles de música MusicÀrea i Freqüències.  - Cartell Aclústics -

La principal novetat d'aquest any serà el Concurs pel qual el públic votarà per escollir el millor grup musical de l'Aclústics 2015. El premi consistirà en una actuació remunerada a la Nau del Ferrocarril en el marc de la Festa de la Diversitat, que se celebrarà el 31 d'octubre d'aquest any, organitzada per la Coordinadora d'Entitats Juvenils i Culturals La Sala, amb el suport de la Regidoria de Joventut.

Canal Blau TV serà present a l'Aclústics enregistrant diversos concerts per fer la posterior difusió. Tota la informació i el seguiment de les actuacions es podrà trobar a: www.facebook.com/garrafjovemusica, www.facebook.com/xiringuito1, www.vilanova.cat/joves

As de GuiaLa presentació de l'Aclústics d'aquest any ha comptat amb l'actuació del grup musical As de Guia, que té prevista la seva actuació el 14 de juliol. Aquest grup de tres integrants tenen un repertori de musica soul i rumba. El primer dels concerts està programat pel dimarts 7 de juliol. Tots els concerts començaran a les 9 de la nit.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00