Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/12/2015

L'Ajuntament destina 50 mil euros a les beques menjador

La regidora de Serveis Socials i Salut, Gisela Vargas, ho ha explicat en roda de prems  La regidora de Serveis Socials i Salut, Gisela Vargas, ho ha explicat en roda de premsa

El Ple aprova un conveni de col·laboració amb Càritas per complementar les beques, que són insuficients per cobrir les necessitats d'alguns infants amb risc de vulnerabilitat alimentària

 L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú farà una aportació de 50 mil euros a la Mensa del Cor per a ser destinats a ajuts als menjadors escolars durant el curs 2015-2016.
Els destinataris d'aquest suport són 93 infants amb vulnerabilitat alimentària que han demanat una beca de menjador a la Generalitat de Catalunya i que, o bé no els ha estat concedida, o bé s'ha concedit amb un percentatge inferior a la valoració realitzada des dels serveis socials municipals.

A través d'un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i Caritas Diocesana Sant Feliu, es vol donar suport a infants amb vulnerabilitat alimentària durant el present curs 2015-2016.
La pobresa és una de les prioritats i objectius de treball de l'Ajuntament, que articula campanyes específiques per lluitar contra la vulnerabilitat alimentària infantil durant el curs escolar i durant l'estiu. Les beques de menjador escolar són gestionades pel Consell Comarcal del Garraf, però la insuficiència de recursos econòmics fa que no es puguin satisfer tots els casos que els equips dels Serveis Socials municipals com a prioritaris, en situació de risc o de risc greu, en els quals el menjador escolar és l'únic recurs que garanteix un àpat complet diari.

La manca de recursos fa que la Generalitat, a l'hora de concedir les beques, utilitzi un llindar molt baix, que es basa en la declaració de la renda de l'any anterior, i que té en compte els ingressos, però no les despeses de les famílies. Segons la regidora de Serveis Socials i Salut, Gisela Vargas, “la valoració que es fa des de Serveis Socials no només té en compte les dades econòmiques, sinó que mira també la situació familiar. La puntuació atorgada per Serveis Socials és complementària, però no determinant, i considerem que hauria de ser-ho”.

Càritas Diocesana de Sant Feliu, a través del projecte Mensa del Cor de Càritas Interparroquial de Vilanova i la Geltrú, és una entitat sense ànim de lucre arrelada al teixit associatiu de la ciutat i que centra el seu treball en la cobertura de necessitats bàsiques, especialment la vulnerabilitat alimentària.

És per això que el ple de l'Ajuntament va aprovar dilluns una aportació de 50 mil euros a la Mensa del Cor, que els destinarà a ajuts als menjadors escolars durant el curs 2015-2016, concretament als infants informats des dels serveis socials. En el cas que durant el curs apareguin casos sobrevinguts, també s'atendran. A més, la partida contempla cobrir la diferència de preu dels menjadors de les escoles concertades, ja que les beques es concedeixen en funció dels preus públics.

La regidora de Serveis Socials i Salut diu que cal treballar i “insistir a la Generalitat perquè les beques menjador estiguin resoltes de cara al nou curs, el mes de setembre”.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00