Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/05/2014

El projecte educatiu de l'Oficina Jove imparteix diversos cursos en l'àmbit de la salut i la prevenció

Formació per entitats al Museu del Ferrocarril Formació per entitats al Museu del Ferrocarril

Formació en primers auxilis i reanimació cardiorespiratòria i en prevenció i detecció de violència de gènere

Divendres es va dur a terme el curs acreditat de primers auxilis, reanimació cardiorespiratòria i utilització de desfibril·ladors semiautomàtics dins del projecte educatiu que dur a terme l'Oficina Jove. Van participar en aquesta formació responsables de la Coordinadora d'Entitats juvenils i culturals, personal d'atenció al públic, consergeria i manteniment del Museu del Ferrocarril i tècnics municipals de la regidoria de Joventut.

Cal destacar que l'Ajuntament de VNG ha dotat les instal·lacions del Museu d'un desfibril·lador, fent d'aquest equipament un espai cardioprotegit més a la ciutat, ampliant els que ja existeixen al vestíbul de l'Ajuntament i a les instal·lacions esportives. La formació impartida garanteix i acredita que els principals responsables dels actes desenvolupats a la Nau del Ferrocarril, poden i tenen capacitats per a intervenir en cas d'emergència.

El Projecte Educatiu de l'Oficina Jove de Vilanova i la Geltrú, consta d'una programació de formacions diverses en àmbits especialitzats que atenyen als joves, al llarg de l'any. El programa inclou sessions formatives adreçades principalment a tres col·lectius. Per una banda als professionals que treballen amb persones joves. En segon lloc als i les joves que desitgen capacitar-se i obtenir eines que els ajudin en el seu procés d'emancipació i, per últim, formacions específiques adreçades a les entitats, fonamentalment les juvenils o que estan majoritàriament composades per persones joves. L'objectiu és ajudar a entitats a formar-se adequadament i desenvolupar les activitats que els són pròpies amb les màximes garanties.

L'objectiu principal de totes les formacions del programa és oferir coneixement, eines i recursos especialitzats que facilitin l'actuació efectiva en temes que atenyen directament al col·lectiu jove de la ciutat i comarca.

Dins del mateix programa, ahir dimarts va tenir lloc la segona sessió formativa sobre la prevenció de la violència de gènere amb joves, organitzada per les regidories de Joventut i Convivència i Equitat. Aquesta sessió va estar adreçada als i les alumnes del cicle superior d'Esports de l'Institut Manel de Cabanyes. Aquests joves esdevindran en breu professionals de l'àmbit educatiu a través de l'esport i és important que incorporin aspectes preventius quan treballin amb joves. L'objectiu era donar a conèixer les diferents formes de violència relacionades amb el gènere que els professionals es poden trobar en la seva pràctica habitual i dotar-los de recursos i eines per a detectar-les i fer-hi front.

Així mateix, i en aquesta mateixa línia i matèria, els tècnics especialistes de l'Oficina Jove de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, impartiran aquesta formació a la totalitat de la plantilla de la Policia Local al llarg de quatre sessions que tindran lloc els dies 4 i 11 de juny.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00