Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/10/2012

El Renaixement des de l'òptica del pensament de les dones, centra el curs 'Veus femenines del Renaixement'

  El curs ha comptat amb una vintena de participants    El curs ha comptat amb una vintena de participants

Per cloure'l aquesta tarda es fa un concert a càrrec de la formació Fononèsia

El curs 'Veus Femenines del Renaixement: creació i pensament' finalitza avui després de dedicar dues sessions de treball al paper de la dona en l'època del Renaixement i més concretament la seva activitat creativa i filosòfica. Aquesta és la desena edició d'aquest curs que organitza l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a través de la Regidoria del Pla d'Equitat i que forma part de la programació anual del Campus Universitari de la Mediterrània. La primera tinenta d'alcaldia i regidora del Pla d'Equitat, Ariadna Llorens, va destacar en la presentació de l'activitat ahir a la tarda "la importància de les dones en aquesta època i més específicament el seu llegat en forma de composicions musicals i pensament filsòfic".

El curs, que és també una de les activitats destacades de la programació de tardor de l'Àgora d'Equitat, hi participen una vintena de persones. Per finalitzar les sessions i poder gaudir d'un concert pròpiament renaixentista, aquest vespre a les 20 h, al Museu del Ferrocarril hi haurà el concert renaixentista 'Lamenti & dolci tormenti' a càrrec del grup Fononèsia que inclourà poemes musicats de Francesca Caccini i Barbara Strozzi, de la mà dels seus intèrprets Mireia Latorre, soprano; Peter Krivda, viola de gamba i Igor Davidovics, arxillaüt.

'Veus femenines del Renaixement....' vol donar a conèixer el paper actiu de les dones al Renaixement en l'àmbit del pensament i de la creació artística i musical, a partir del discurs filosòfic i polític de Christine de Pisan i Moderata Fonte, dues pensadores de caire humanista que defensen el mèrit i la noblesa de les dones. També s'ha tractat sobre l'àmbit de la creació artística i musical de la mà de les artistes Sofonisba Anguissola i Artemisia Getileschi, i de la mà de les compositores Francesca Caccini i Barbara Strozzi.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00