Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/01/2016

L'activista saharauí Abida Mohammad presenta el projecte Laonf per promoure la no violència

Juan Luís Ruiz, amb representants del projecte Laonf Juan Luís Ruiz, amb representants del projecte Laonf

El regidor de Cooperació, Juan Luís Ruiz, es reuneix amb representants de la iniciativa

 L'activista sahrauí Abida Mohammad ha presentat als responsables de cooperació de l'Ajuntament de VNG el projecte Laonf, “trencar el silenci”, per la resistència no violenta al Sàhara.

Abida Mohammad és membre de les organitzacions sahrauís Afapredesa, organització de persones preses i desaparegudes, i Nova, associació de joves per la no violència. Aquesta associació participa del projecte Laonf que busca una transformació no violenta del conflicte al Sàhara Occidental a través de l'apoderament de joves activistes. La iniciativa ha posat en marxa, amb aquest objectiu, un seguit d'activitats per tal de reforçar el paper de moviments socials emergents de la regió i afavorir l'enfortiment de les capacitats humanes de les persones implicades.

El regidor de cooperació, Juan Luís Ruiz, s'ha reunit amb l'activista sahrauí i altres representants del projecte per conèixer més detalls i per explorar les possibilitats de col·laboració des de l'Ajuntament. Ruiz valora molt positivament iniciatives d'aquestes característiques “que busquen alternatives i maneres noves d'avançar en un conflicte que ja fa massa temps que dura”.

Els representants del projecte Laonf estan duent a terme aquests dies presentacions i xerrades a diferents poblacions catalanes amb el suport de la Federació ACAPS i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00