Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/11/2015

El Foment Vilanoví acull el sisè Berenar Matemàtic

El Berenar Matemàtic es va fer al Foment Vilanoví (Foto: Joan Gómez) El Berenar Matemàtic es va fer al Foment Vilanoví (Foto: Joan Gómez)

El professor Anton Aubanell, creador de l'espai CREAMAT, va oferir la conferència 'D'on venen els nostres calendaris'

Aquest divendres, el Foment Vilanoví es va convertir en un espai per als números. La celebració del sisè Berenar Matemàtic va acollir grans i petits en una vetllada dedicada a "jugar" amb enigmes matemàtics. Aquests berenars coincideixen amb la celebració de la Setmana de la Ciència del Garraf i , enguany, han donat el tret de sortida a les activitats organitzades del 16 al 20 de novembre a la comarca.

Es tracta d'una trobada periòdica de persones de diferents edats i condicions intel·lectuals dels pobles del Garraf amb l'objectiu treballar diversos "enigmes matemàtics" preparats pels membres de la Societat d'Ensenyants de Matemàtiques del Garraf, organitzadora de l'acte. Donen suport a l'activitat l'IMET de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el Foment Vilanoví, l'EPSEVG-UPC i el CRP del Garraf. L'acte va comptar amb la presència del regidor d'Educació i Ocupació, Joan Martorell.

Des de les sis de la tarda i fins a les vuit del vespre, hi va haver jocs matemàtics, enigmes i problemes, mentre els participants podien gaudir d'un berenar dolç i salat. Després d'això, el professor de matemàtiques de la Universitat de Barcelona i catedràtic d'Institut, Anton Aubanell, creador de l'espai CREAMAT, va oferir la conferència D'on venen els nostres calendaris.

Aquestes trobades estimulen el treball en grup entre avis i nets, pares i fills, oncles i nebots, amics i parelles amb la voluntat que gaudeixin junts enfrontant-se al repte dels enigmes plantejats, utilitzant diferents mètodes i propostes per resoldre les qüestions, amb l'única pretenció de trobar-ne la solució. L'organització vol popularitzar les matemàtiques entre els ciutadans i ciutadanes de totes les edats, i alhora promoure el debat i l'aprenentatge , en un context lúdic, tot mostrant la cara amable i divertida de les matemàtiques.

També es presenten jocs d'enginy i de sobretaula de contingut matemàtic. L'organització aporta el material necessari per fer l'activitat i el berenar. Al final se sortegen alguns jocs matemàtics entre els assistents.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00