Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/02/2016

Mostra de programes de Carnaval a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer

 Un dels programes que hi ha exposats a La Vitrina    Un dels programes que hi ha exposats a La Vitrina

La Vitrina del mes de febrer exposa diversos programes, sermons, testaments i lletres dels Coros des de mitjans del segle XIX

"La Vitrina és vostra" és el títol de La vitrina del mes de febrer a la Biblioteca del Museu Balaguer. El Carnaval és una de les festes més emblemàtiques de Vilanova i la Geltrú. En reconeixement a la seva història, evolució i tradició, i pel fet de ser un dels carnavals més importants del sud d'Europa, ha estat catalogat per la Generalitat de Catalunya com a Festa Patrimonial d'Interès Nacional.

Al fons local de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer es conserva una rica col·lecció de documents sobre aquesta festa, com programes de les entitats, el sermó i el testament d'en Carnestoltes, fotografies, lletres dels coros, publicacions satíriques i diferents fulls volants relacionats amb el Carnaval (carnets de balls de beneficència, cavalcades de Carnaval del segle XIX, o mascarades per als pobres). Complementen aquesta col·lecció diferents llibres que estudien o analitzen el Carnaval de la ciutat.

Els documents més antics que es conserven són de mitjans del segle XIX, i la col·lecció arriba fins a l'actualitat. A La Vitrina hi ha una petita mostra dels programes d'actes oficials del Carnaval, i dels que diferents associacions de la ciutat programaven en el marc de la festa.

La Vitrina és una iniciativa que serveix per fer visibles els fons de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer. Cada mes s'hi pot veure una mostra de llibres i documents de temàtica diferent. Per més informació, podeu accedir al catàleg de la Biblioteca Víctor Balaguer.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00