Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/03/2017

Vilanova i la Geltrú celebra l'Hora del Planeta

L'Hora del Planeta 2017   L'Hora del Planeta 2017

Dissabte 25 de març, durant una hora, l'Ajuntament apagarà els llums de les façanes de diversos edificis públics

Per sisè any consecutiu, Vilanova i la Geltrú s'adhereix a la campanya mundial anomenada l'Hora del Planeta, que se celebra aquest dissabte 25 de març de 2017. L'Ajuntament, a través de l'Agència Local de l'Energia, impulsa projectes i campanyes d'estalvi energètic, que es reforcen amb la participació en aquesta iniciativa internacional.

En aquesta ocasió el consistori se sumarà apagant els llums de diversos espais i edificis públics, entre les 20.30 i les 21.30 hores de dissabte, alhora que demana als ciutadans que també s'hi afegeixin. Durant aquesta franja horària s'apagaran els llums de les façanes del Mercat Central, de l'edifici Neàpolis, del castell de La Geltrú, de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, de la Torre Blava espai Guinovart, així com, una part de l'enllumenat de la plaça de la Vila i de la rambla Principal.

Aquesta iniciativa de caràcter mundial, té com a objectiu sensibilitzar sobre la importància de preservar el planeta, defensar el medi ambient i treballar per disminuir els efectes del canvi climàtic. La iniciativa ha estat promoguda per l'ONG WWF (World Wide Fund For Nature), i compta amb la participació de més de 7.000 poblacions, entre ciutats i pobles, de més de 160 països.

Tot i que l'acció es fa fora de l'horari escolar, les escoles de Vilanova i la Geltrú amb la coordinació del programa d'Agenda 21 Escolar, de la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, s'afegiran amb una acció simbòlica semblant aquest divendres i ho faran extensiu a les famílies dels seus alumnes.

Marató d'estalvi contra la pobresa energètica

Aquesta iniciativa forma part de les diverses activitats que s'impulsen des de l'Ajuntament i que es compleixen durant l'any. L'última acció duta a terme al febrer va ser la Marató d'estalvi contra la Pobresa Energètica, que tenia com a objectiu reduir el consum un 10%. El resultat d'estalvi en els cinc equipaments públics, que van participar, ha estat d'un 16% respecte al mes de febrer del 2016 que econòmicament equival a 3.547,6 €. Aquests diners aniran destinats al programa Sumem energies.

A la marató va participar el consistori, dues escoles i un centre cívic, destacant clarament l'estalvi aconseguit en gas per les Escoles Arjau i Canigó d'un 50% i un 34% respectivament. En total, durant tot el mes de febrer es van deixar d'emetre a l'atmosfera 8.196,15 kg de CO2 fet que contribueix a la lluita contra el canvi climàtic. És previst que al mes d'abril es dugui a terme un acte d'agraïment per a les escoles i treballadors municipals que han fet possible que s'assolís l'objectiu establert i que permet que aquest tipus d'iniciatives tinguin continuïtat any rere any.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00