Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/02/2015

La crítica social de La Zaranda porta a Vilanova 'El grito en el cielo'

El llenguatge propi de La Zaranda convida a la reflexió       El llenguatge propi de La Zaranda convida a la reflexió

El teatre Principal acull diumenge un espectacle de La Zaranda. Teatro Inestable de Andalucía la Baja. Després de l'obra es farà una sessió de l'Escola de l'Espectador

"El grito en el cielo" és una obra que conforma una àcida crítica a un món deshumanitzat i sense transcendència, on els historials clínics suplanten tota biografia, i l'art, mutilat del seu sentit espiritual, és un engranatge més d'aquesta maquinària d'aniquilament.
Així defineix l'espectacle Eusebio Calonge, dramaturg de La Zaranda. Teatro Inestable de Andalucía la Baja. Després de passar per la Biennale di Teatro di Venezia, que dirigeix Àlex Rigola, i pel Temporada Alta de Salt-Girona, la Zaranda torna amb la seva crítica social àcida i punyent dotada d'un gran expressionisme visual.

Aquesta companyia va guanyar el 2010 el Premio Nacional de Teatro del Ministerio de Cultura, i el Premi d'Honor Sebastià Gasch de Foment de les Arts Decoratives (FAD) el 2013.

L'espectacle, que es representarà en castellà, està dirigit per Paco de La Zaranda, amb text d'Eusebio Calonge i interpretació de Celia Bermejo, Enrique Bustos, Gaspar Campuzano, Iosune Onraita i Francisco Sánchez.
Es podrà veure diumenge a les 7 de la tarda al teatre Principal, i les entrades anticipades es poden adquirir a www.elprincipal.cat, amb preus que van dels 10 als 18 euros, o directament a taquilla entre 12 i 20 euros.

Escola de l'espectador
I després de la funció, el Principal ens delecta amb una nova sessió de l'escola de l'espectador, una trobada amb La Zaranda, conduïda per Maite Guisado, periodista de TVE especialista en arts escèniques.
Una bona oportunitat de conèixer aquesta companyia andalusa de més a prop. De com s'ha consolidat en un llenguatge propi que ens apropa a la memòria i la reflexió. Una formació que fa gairebé trenta anys que s'ha consolidat dins el panorama teatral espanyol. Alguns crítics l'han considerat una rara avis de l'escena espanyola, que no es casa amb ningú, que no calla davant de ningú, i que no arriba als teatres comercials.


Més informació:
http://www.lazaranda.net
http://www.elgritoenelcielolazaranda/blogspot.com.es
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00