Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/09/2016

Vilanova i la Geltrú tindrà programació estable de cinema català

Teresa Llorens i Raquel Aranda presenten el Cicle Gaudí a VNG  Teresa Llorens i Raquel Aranda presenten el Cicle Gaudí a VNG

El Cicle Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català porta a la ciutat, el tercer dijous de cada mes, una pel·lícula de cinema català

El Teatre Principal acollirà, dijous 15 de setembre, la primera projecció del Cicle Gaudí, promogut per l'Acadèmia del Cinema Català, amb la pel·lícula El rei borni. El cicle portarà mensualment diferents títols recents i reconeguts del cinema català. L'Acadèmia ha creat aquest cicle amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la SGAE; i l'Ajuntament de VNG s'hi ha adherit.

Aquest matí s'ha presentat a Vilanova i la Geltrú amb la presència de Teresa Llorens, regidora de Cultura, i de Raquel Aranda, de l'Acadèmia de Cinema Català. Per a Teresa Llorens "aquesta és una bona iniciativa pel cinema del país, pel cinema català i per Vilanova per enriquir l'oferta de cinema a la ciutat. Des del tancament del Bosc i dels Lauren, des de l'Ajuntament hem fet mans i mànigues per recuperar el cinema a la ciutat. Quan ens van oferir la possibilitat d'ampliar la nostra oferta amb la proposta de l'Acadèmia, vam acceptar de seguida".

Per la seva banda, Raquel Aranda ha explicat que "el compromís de l'Acadèmia és apostar pel cinema català i d'autor, escollint pel·lícules de reconegut èxit i portar-les a les sales de manera ràpida després de la seva estrena".

El cicle formarà part d'un circuït estable de 12 localitats de la província de Barcelona (Gelida, Igualada, Cardona, Torelló, Esparreguera, Barcelona, Berga, Moià, Calella, Cardedeu, Rubí i Vilanova i la Geltrú) i que té voluntat, en el futur, d'estendre's territorialment.

El cicle constarà d'una projecció al Teatre Principal cada 3r dijous de mes, a les 20.30 h, d'una pel·lícula catalana seleccionada per l'Acadèmia.

Per aquest any 2016, el cicle Gaudí s'iniciarà al mes setembre i s'allargarà fins al desembre, amb projecció de 4 films: El rei borni, Cerca de tu casa, La propera pell i 100 metros.

Així la programació de cinema a la ciutat per als propers mesos de setembre i octubre serà la següent: cada divendres, del 2 de setembre fins al 28 d'octubre, hi haurà cinema al Círcol Catòlic. I també un cap de setmana de cada mes. En el cas de setembre, serà dissabte 10 i diumenge 11, i a l'octubre serà dissabte 8 i diumenge 9.

Per la seva banda, el Teatre Principal seguirà acollint la projecció del Documental del mes. En el cas de setembre, serà dimecres 14, i a l'octubre serà dimecres 5. Les projeccions del Cineclub Sala 1 es reprenen els dimarts del mes d'octubre, els dies 4, 11, 18 i 25.

I finalment, les projeccions del Cicle de Cinema Gaudí es faran dijous 15 de setembre i dijous 27 d'octubre (en el cas del mes d'octubre, la projecció no es pot fer el tercer dijous per ocupació del Teatre Principal).

Arran del tancament del Cinema Bosc, l'Ajuntament de VNG va reubicar al Teatre Principal la programació de cinema que el propi Ajuntament oferia al Bosc (el Documental del mes), així com les programacions que s'oferien des d'entitats com el Cineclub Sala 1, el Docanrol, el cicle de cinema del Projecte Buchenwald i el Docs for action.

L'objectiu és garantir la viabilitat d'aquesta oferta cinematogràfica no comercial, i que s'ubiqui al centre de la ciutat. Per aquest motiu, des del mes d'octubre de 2015, la Regidoria de Cultura va posar a disposició d'aquestes entitats el Teatre Principal, tot assumint la despesa que se'n deriva.

També des del passat mes de maig, l'Ajuntament i el Círcol Catòlic estan treballant conjuntament per tal de sumar esforços per oferir una programació de cinema conjunta i més àmplia a la ciutat. El Círcol Catòlic, des del passat mes de maig, contribueix a ampliar i complementar l'oferta cinematogràfica amb projeccions de cinema dirigides a un públic més ampli.

Per tal de garantir una màxima difusió d'aquesta oferta cinematogràfica conjunta, l'Ajuntament assumeix la comunicació global de totes les programacions.

Mentrestant, l'Ajuntament segueix treballant per garantir una oferta àmplia de cinema a la ciutat. És en aquest sentit que l'Ajuntament ha arribat a aquest acord amb l'Acadèmia del Cinema Català per tal de promoure la difusió del cinema català, fent que el cinema català arribi al públic de proximitat.

El conveni amb l'Acadèmia de Cinema català s'allargarà durant dos anys. Podeu trobar més informació a la pàgina web del Cicle Gaudí.

- Dossier de premsa

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00