Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/09/2015

Èxit de participació en les activitats divulgatives del Congrés Internacional sobre Sistemes estel·lars binaris i múltiples

L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, va inaugurar divendres el congrés que durant el cap de setmana ha acollit una seixantena de científics de quaranta institucions de la Unió Europea, Rússia, Estats Units i Sud-Amèrica

La celebració del Congrés internacional sobre sistemes estel·lars binaris i múltiples ha estat un èxit segons l'organització, l'Observatori Astronòmic del Garraf (OAG) i el Campus Universitari de la Mediterrània (CUM).

Tant la participació dels científics al congrés, una seixantena, com la participació del públic en les activitats obertes a tothom han registrat una important afluència de públic. D'una banda la xerrrada-col·loqui divulgativa sobre 'Les estrelles i la nostra Galàxia', presentada per la regidora d'Innovació de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens i impartida pel geògraf, Tòfol Tobal, en la qual hi van assistir gairebé un centenar de persones. De l'altre, les sessions del planetari instal·lat al mateix edifici Neàpolis on s'ha celebrat el congrés, que també han registrat una notable afluència de públic i s'hi ha comptabilitzat un total de 150 persones en les sis sessions celebrades durant el cap de setmana.

El IV Congrés Internacional sobre sistemes estel·lars binaris i múltiples s'ha celebrat a l'auditori de Neàpolis des de divendres i fins diumenge i ha aplegat una seixantena de científics procedents de quaranta institucions i grups de recerca de la Unió Europea, Rússia, els Estats Units i Sud-Amèrica. Divendres durant la inauguració del congrés, l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, va destacar la voluntat de la capital del Garraf "d'esdevenir una ciutat campus de coneixement amb capacitat per acollir i organitzar esdeveniments científics i acadèmics com aquest IV congres internacional". Així mateix, l'alcaldessa de VNG va destacar la feina que realitza l'OAG i l'aposta per organitzar juntament amb el CUM aquesta trobada científica a Neàpolis. En aquest sentit, va afirmar l'alcaldessa Lloveras, "l'Observatori Astronòmic del Garraf és un referent al nostre territori en l'estudi de sistemes estel·lars i és un orgull que participi en projectes internacionals". En aquesta obertura oficial del congrés també hi va assistir el regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras i la regidora del Grup municipal d'ERC, Queti Vinyals. Pel que fa a la cloenda, que es va celebrar diumenge, va anar a càrrec de la regidora de Salut i Serveis Socials, Gisela Vargas.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00