Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/04/2016

El Molí de Mar no podrà acollir més concerts

La regidora de Cultura i el regidor d'Urbanisme han explicat què implica la sentència del TSJC contra el Nowa Reggae   La regidora de Cultura i el regidor d'Urbanisme han explicat què implica la sentència del TSJC contra el Nowa Reggae

L'Ajuntament de VNG vol liderar un moviment per aconseguir modificacions legislatives que facilitin la celebració de concerts i festivals a tot Catalunya

Dimecres es coneixia la sentència contra la llicència per la celebració del festival Nowa Reggae de 2011 al Molí de Mar. El festival va ser denunciat pels veïns per superar els nivells de soroll establerts en l'ordenança de sorolls.
Però l'abast d'aquesta sentència va molt més enllà del Nowa Reggae i de la ciutat de Vilanova i la Geltrú. Tal i com han explicat als mitjans de comunicació la regidora de Cultura, Teresa Llorens, i el regidor d'Urbanisme, Gerard Llobet, bona part dels concerts i festivals que es duen a terme al llarg de l'any en recintes oberts a la ciutat estan en entredit ara mateix. No tan sols això, sinó que la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya crea jurisprudència i pot afectar municipis de tot Catalunya.

Tal i com ha dit Teresa Llorens, "des del respecte a la justícia i a les seves decisions, i respectant també el dret al descans del veïnat, entenem que una ciutat com Vilanova i la Geltrú ha de seguir mantenint la seva activitat musical i festiva, perquè és part de la nostra identitat, i això ens fa una ciutat viva i dinàmica culturalment".

Per tal de reconduir la situació creada, l'equip de govern, que ha compartit les seves decisions amb la resta de grups polítics municipals i està seguint les recomanacions dels serveis jurídics en tot moment, ha decidit actuar en diverses línies:
"En primer lloc, ens veiem obligats a no autoritzar més concerts al recinte del Molí de Mar. En segon lloc, des de la vessant jurídica estem estudiant totes les possibilitats i esgotarem tots els recursos judicials a l'abast".

Paral·lelament, ha explicat Llorens, es vol reconduir tan aviat com sigui possible, i sempre respectant la legalitat, les activitats afectades per la sentència. Per això s'han reunit ja amb l'entitat organitzadora del Nowa Reggae, i estan també en contacte amb els organitzadors de la resta d'activitats culturals i festives per buscar solucions conjuntament. "Tots tenim el mateix objectiu: preservar l'activitat cultural a la ciutat, respectant el descans dels veïns, i per això hem de remar en la mateixa direcció el govern, els grups polítics municipals i les entitats de la ciutat".

En tercer lloc, el municipi ha decidit liderar un moviment de reivindicació de canvis legislatius per tal de modificar les condicions a l'hora d'autoritzar concerts i festivals d'interès per a les ciutats. És per això que es posaran en contacte amb les associacions municipalistes i amb els grups polítics del Parlament de Catalunya buscant el seu suport.

Actualment la Generalitat està treballant en una nova Llei d'espectacles i activitats recreatives, i un nou decret de desenvolupament d'aquesta, on es podrien incorporar criteris d'excepcionalitat més flexibles i/o oberts en la mesura que aquesta nova llei ho permeti, i que d'aquesta manera es pugui donar cabuda a festivals d'aquesta tipologia.

Gerard Llobet ha explicat als mitjans de comunicació que l'actual ordenança de sorolls municipal, de 2010, permet incrementar el límit de decibels permesos en activitats organitzades en casos d'excepcionalitat que marca el calendari festiu de la ciutat, com la Festa Major, els Tres Tombs, Carnaval, Sant Pere i Sant Joan. "Ara caldrà buscar alternatives per als festivals que s'organitzen fora d'aquest caràcter d'excepcionalitat dins el terme municipal".

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00