Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/05/2016

El crític d’art Corredor Matheos presenta el llibre 'Corredor de fondo' al Balaguer

Corredor Matheos, flanquejat per Teresa Llorens, Pere Marsé i Francesc Xavier Puig Rovira     Corredor Matheos, flanquejat per Teresa Llorens, Pere Marsé i Francesc Xavier Puig Rovira

Els Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer organitzen la presentació d'aquest llibre on José Corredor reviu memòries dels últims 70 anys

Dijous la biblioteca del Museu Víctor Balaguer va acollir la presentació d'un llibre ben especial. Es tracta de "Corredor de fondo", de José Corredor-Matheos.
L'acte, organitzat per l'Associació d'Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, va servir per donar a conèixer l'últim llibre que ha escrit aquest crític d'art, que recull memòries dels últims 70 anys, i on apareixen creadors com Rafael Alberti, Antonio Buero Vallejo, Camilo José Cela, Salvador Espriu, Carles Riba, J.V. Foix, Antonio Saura, Eduardo Chillida, Antonio López, Salvador Dalí, Joan Miró o Antoni Tàpies.

L'acte, conduït pel president de l'Associació d'Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer Pere Marsé, va comptar amb la presentació del llibre a càrrec de l'historiador Francesc Xavier Puig Rovira, que va explicar la relació de José Corredor amb Vilanova i la Geltrú, i va resumir la seva extensa activitat professional en els diferents àmbits de la cultura, destacant especialment la seva faceta de poeta.

Per la seva banda, José Corredor Matheos va fer una interessant explicació de les vivències personals que ha compartit amb persones destacades de la cultura catalana i espanyola, com Rafael Alberti, Joan Miró, Salvador Dalí o Antoni Tàpies.

Finalment, Teresa Llorens, tercera tinenta d'Alcaldia i regidora de Cultura, Convivència i Equitat, va cloure l'acte destacant la personalitat del senyor Corredor Matheos, que en el llibre explica l'evolució cultural de Barcelona en una època en que la ciutat estava endinsada en la foscor de la postguerra, a través de les seves memòries. "Tots sabem de la seva talla intel·lectual, i sabem que els seus interessos són amplis i la seva inquietud i dinamisme forma part de la seva personalitat. Però a més, té una memòria excel·lent, per la qual cosa és un testimoni excepcional d'aquella època, i també un protagonista excepcional".

Els Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer és una associació creada per a donar suport a la institució, potenciant-la i fent que esdevingui un centre participatiu. Els seus objectius són la difusió del patrimoni cultural dipositat a la Biblioteca Museu, la col·laboració en l'organització d'activitats al seu voltant, i les relacions amb altres institucions similars. La participació dels membres de l'associació significa un suport essencial per a la vida de la Biblioteca Museu.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00