Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/04/2015

VNG tindrà el curs vinent estudis d'FP dual de manteniment d'embarcacions a l'Institut Lluch i Rafecas

Aquest era un dels objectius plantejats per la Mesa Nàutica, quan ara fa un any, es va constituir a la ciutat

L'anunci de la implantació a Vilanova i la Geltrú d'un Cicle Formatiu de Grau Mitjà dual de manteniment d'embarcacions d'esbarjo que s'impartirà a l'Institut Lluch i Rafecas de la capital del Garraf ha centrat la quarta trobada de la Mesa Nàutica que s'ha celebrat aquest dimecres al Club Nàutic de la ciutat. L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha presidit la trobada on hi havia una nodrida representació dels agents econòmics i educatius que conformen aquesta mesa.

El nou cicle formatiu, amb 30 places, s'impartirà en horari de tarda i oferirà formació reglada sobre manteniment d'embarcacions d'esbarjo i pesca. Durant la presentació d'aquests nous estudis de formació professional dual, l'alcaldessa de VNG ha explicat l'aposta estratègica pel mar "en la línia d'aprofitar les oportunitats que té la ciutat i les seves potencialitats per crear un clúster vinculat a la nàutica". L'alcaldessa Lloveras ha destacat que són gairebé una trentena les entitats que integren la Mesa Nàutica i que han estat treballant durant un any amb el resultat d'aquest nou cicle formatiu a la ciutat.

Per a l'alcaldessa de VNG "la formació especialitzada" que comporta aquest tipus de cicle formatiu dual "és una de les principals polítiques per crear ocupació" amb què compta la capital del Garraf. En aquest sentit, la regidora d'Educació i Ocupació de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens, ha reiterat que en l'aposta com a ciutat per liderar temes vinculats al coneixement "vam veure que VNG no tenia formació en tema nàutic de caràcter reglat". Per a la regidora Llorens, aquesta voluntat de trobar estudis de l'àmbit del mar "ha estat un compromís del Govern municipal". Segons la regidora d'Educació, a Catalunya hi ha cinc centres que imparteixin aquest tipus de formació, quatre d'ells es troben situats entre la capital, Barcelona i el nord del país, mentre que al sud només hi ha l'escola de l'Ametlla de Mar i a partir del curs vinent l'Institut Lluch i Rafecas a VNG. Per a Llorens aquest fet "ens posicionava en un àmbit territorial estratègic" per poder aconseguir la implantació d'aquests estudis.

La regidora d'Educació ha evidenciat que amb aquesta nova formació professional dual, a partir del curs vinent la capital del Garraf "comptarà amb 4 cicles de formació dual: ferroviari, nàutic, edificació i telecomunicacions" i ha avançat la possibilitat d'un cinquè Cicle Formatiu de Grau mitjá d'activitats en el medi natural a l'Institut Manuel de Cabanyes.

La directora de l'Institut Lluch i Rafecas, Susanna Igual, ha explicat que la implantació d'aquesta nova modalitat ha estat possible per la suma i el treball conjunt realitzat des de diferents àmbits, amb el lideratge de l'Ajuntament de la ciutat i, amb el compromís i la necessitat explícitament reivindicada de les empreses del sector que han reclamant a la Generalitat la posada en marxa de formació reglada específica. El nou Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Manteniment Electromecànic de vaixells esportiu i esbarjo compta amb 2000 hores de formació, de les quals 600 h, són de caràcter dual a les empreses mitjançant beca-salari o contracte en pràctiques.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00