Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/01/2017

El Govern vol modificar tres reglaments municipals en aquest mandat

Neus Lloveras i Juan Luís Ruiz Neus Lloveras i Juan Luís Ruiz

Primer ha estat el reglament del Defensor i ara s’iniciarà la revisió del de Participació ciutadana i després del ROM

La nova regulació del Defensor de la Ciutadania és la primera de les modificacions de reglaments que el govern municipal vol fer aquest mandat. El Ple de gener de l'Ajuntament de VNG va aprovar el text que regula el funcionament d'aquesta figura, i ara començarà el treball per modificar el reglament de participació ciutadana i posteriorment el ROM (Reglament Orgànic Municipal).

El regidor de Participació Ciutadana i portaveu del Govern, Juan Luís Ruiz, ha explicat les principals novetats que inclou la modificació del reglament del Defensor de la Ciutadania. “És innovador perquè per primer cop qualsevol ciutadà o ciutadana podrà presentar-se. Milloren també els requisits per poder ser escollit, i com i de quina manera hi podria haver una substitució” ha dit Ruiz. Segons el regidor també milloren “les potestats, es defineix i regula el procediment d'actuació i també es regula l'informe anual”.

El responsable de la regidoria de Participació Ciutadana creu que “era una actualització necessària. Han canviat moltes coses, l'administració és diferent”. La figura del Defensor es va crear ara fa 16 anys i ha estat ocupada per Joan Collell, Oleguer Arnau i actualment per Josep Ibars. El mandat de l'actual Defensor expira el mes de juny i la renovació ja es farà amb el nou procediment aprovat.

D'altra banda, i en relació a un altre punt de l'ordre del dia del Ple, l'alcaldessa Neus Lloveras va dir que el govern farà en un termini de 6 mesos una proposta de cerimònia civil de benvinguda. ERC va presentar una moció que es va aprovar perquè la ciutat organitzi “batejos civils”. Neus Lloveras ha afirmat que “quan es veu la possibilitat d'oferir un servei més al ciutadà evidentment estem oberts a estudiar-ho”.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00