Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/01/2013

El Consell Rector de l'IMET aprova, sense cap vot en contra, el pressupost i l'organigrama per al 2013

IMET IMET

Destaquen del nou pressupost el manteniment de l'aportació municipal a les polítiques de formació, ocupació i educació i l'increment de la despesa relativa a beques

El Consell Rector de l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) va aprovar dijous 10 de gener el pressupost i l'organigrama de l'ens municipal per al 2013. Ambdós punts de l'ordre del dia es van aprovar per àmplia majoria: 17 vots a favor, 5 abstencions i cap vot en contra, en relació al primer punt i, 16 vots a favor, 6 abstencions i cap vot en contra, quant al segon.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha destacat que "tenint present que el pressupost i l'organigrama són la quantificació de les polítiques d'educació i treball de la ciutat, i de la seva forma organitzativa, entenem que tenim la confiança per continuar endavant amb la feina que venim liderant des de la Regidoria i el Govern municipal".

En aquest Consell Rector també es va presentar l'esborrany de tancament del 2012, que per primer cop des de la creació de l'IMET, assoleix l'equilibri pressupostari.

L'alcaldessa de VNG va felicitar el conjunt dels treballadors pel gran esforç realitzat. En aquest sentit, va destacar l'important estalvi aconseguit en el capítol I mitjançant l'equiparació salarial dels treballadors de l'IMET al conveni de l'Ajuntament de VNG. A més, ha dit l'alcaldessa Lloveras "de la notable disminució de despesa corrent que s'ha assolit racionalitzant i optimitzant els recursos municipals, essencialment internalitzant molts dels serveis i controlant millor les partides".

Pel que fa al pressupost per al 2013, es va presentar una proposta que compta amb els mateixos ingressos que l'any anterior, per part de l'Ajuntament de VNG, complint amb el compromís anunciat pel Govern municipal de no disminuir les partides econòmiques destinades a ocupació i educació.

En aquest sentit, la primera tinenta d'Alcaldia i regidora d'Educació i Ocupació, Ariadna Llorens, ha destacat que el nou pressupost "aposta per augmentar les polítiques contra la desocupació, alhora que manté un gran esforç de contenció de la despesa corrent".

La regidora Llorens ha anunciat que "s'han incrementat els recursos destinats a beques així com el manteniment de les partides associades a ajuts escolars i manteniment de les escoles". També i segons la regidora Ariadna Llorens "és un pressupost que evidencia l'aposta municipal per la lluita contra la desocupació, principal problema de la nostra societat en aquests moments, havent assolit el 75% de les subvencions sol·licitades al Servei Català d'Ocupació de la Generalitat de Catalunya".

Quant al nou organigrama, la regidora Llorens ha posat de manifest el fet que "s'ha aprovat una nova estructura organitzativa més plana -no tant jerarquitzada- , amb reducció de càrrecs directius , i afegint flexibilitat i transversalitat als llocs de treball, evitant obsoletes formes de funcionament estanques i segmentades, que reduïen l'eficiència i la motivació laboral".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00