Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/12/2015

Millorar el dia a dia de les persones amb deficiència visual

L'Ajuntament de VNG i la ONCE fan una trobada per incloure criteris d'accessibilitat en les intervencions a l'espai públic

Entendre i prendre consciència de les dificultats i els obstacles amb què habitualment conviuen les persones cegues o amb deficiències visuals quan circulen per l'espai públic ha estat el centre d'interès de la trobada entre responsables polítics i tècnics de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i responsables de la ONCE.

El Teatre Principal ha estat el punt de trobada i l'escenari on s'ha desenvolupat una petita prova pràctica en la qual totes les persones assistents han entrat a les fosques i a les palpentes fins a l'interior del teatre municipal. Més d'una setantena de professionals municipals de diferents departaments, la feina dels quals incideix directa o indirectament en l'estat de la via pública, han dut a terme aquesta experiència amb l'objectiu de fer entendre les dificultats i els perills als quals s'enfronten les persones amb dificultats visuals.

La directora de l'Agència administrativa ONCE Vilanova, Juana Fuentes i la tècnica en Rehabilitació Visual i Mobilitat, Laura Blanco, han estat les encarregades de parlar sobre diferents criteris a tenir en compte prèviament al disseny d'espais públics, de l'organització d'oficines públiques; a la ubicació de mobiliari urbà o a la realització d'activitats públiques al carrer que impliquin la col·locació d'elements que poden esdevenir un obstacles per als deficients visuals. En aquest sentit, s'ha evidenciat que accions com una senyalització ben situada a l'alçada dels ulls i amb elements de contrast; evitar els obstacles a les façanes; ubicar els obstacles, mobiliari urbà, etc. a prop de la calçada, poder accedir a la informació del web municipal o que l'OAC i qualsevol altra oficina d'atenció al públic disposi de sistemes de gestió de cues adaptat per a persones invidents, són molt importants per millorar i garantir l'autonomia d'aquestes persones.

jornada once 2


A la trobada, que ha estat molt ben acollida per part dels tècnics municipals, hi ha participat també els regidors de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat, Joan Giribet i d'Urbanisme i Medi Ambient, Gerard Llobet, així com també els regidors del Grup Municipal de la CUP, Josep Maria Domènech; d'ERC, Jordi Medina, i de Som VNG, Deborah Zimmerman

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00