Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/11/2015

VNG commemora el Dia Internacional de la No-violència contra les Dones

El vestíbul de l'Ajuntament acull aquests dies una mostra de fotografies   El vestíbul de l'Ajuntament acull aquests dies una mostra de fotografies

Un any més, se celebrarà una jornada formativa, a més de la lectura d'un manifest i la plantada d'espelmes

El 25 de novembre es commemora el Dia Internacional de la No-violència contra les Dones. Una celebració que la Regidoria de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de VNG aprofita per organitzar una jornada formativa, enguany sota el títol “Els efectes de la custòdia compartida en casos de violència masclista”.

Es tracta d'una taula rodona amb la presència de professionals especialitzats dels àmbits judicial, psicosocial i de la comunicació. Hi participaran Begoña Casado, advocada; Marta Corcoy, periodista; i Oriol Ginés, psicòleg. Se celebrarà a la Sala Noble de la Casa Olivella, de 9.15 a 12 h, organitzada pel grup de treball de la comissió de seguiment del protocol municipal d'accions contra la violència masclista.

A les 12 del migdia del mateix dimecres 25 es farà la lectura del manifest en commemoració del Dia Internacional de la No-violència contra les Dones, a càrrec de Jordi Martí, periodista i director gerent de Canal Blau. Serà davant l'Ajuntament, a la plaça de la Vila.

El mateix indret acollirà a les set de la tarda una concentració amb la lectura d'un manifest, i una plantada d'espelmes en memòria de les víctimes de la violència masclista, organitzada pel Casal de Dones i la Regidoria de Convivència i Equitat, i que finalitzarà amb una performance.

El Dia Internacional de la No-violència contra les Dones també es commemora amb altres actes relacionats.

Del 16 al 30 de novembre es pot visitar al vestíbul de l'Ajuntament l'exposició “Violència, per què?”, un treball fotogràfic de la vilanovina Francesca Calaf, fotògrafa, poetessa, artista plàstica i comissària del Premi Donart de l'Associació de dones La Frontissa.

Dijous 26 de novembre es presentarà el llibre “Amor se escribe sin sangre”, a càrrec de la poetessa Luz Casino. Una antologia poètica contra la violència masclista en què 23 poetesses han sumat el seu crit a aquest projecte, amb pròleg de l'escriptora Carme Fabre. L'acte es farà a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer a les 19.30 h.

I ja el 10 de desembre es lliurarà el premi “Carta a qui maltracta”, una acció de sensibilització al voltant de la violència masclista amb la participació de l'alumnat de secundària de la ciutat. El lliurament es farà a la sala noble de la Casa Olivella a les 18 h, organitzat per l'Associació de Dones La Frontissa i la Regidoria de Convivència i Equitat, amb la col·laboració de les llibreries La Mulassa i Llorens Llibres i els centres educatius de la ciutat.

En motiu de la commemoració, la regidora de Convivència i Equitat Teresa Llorens ha volgut mostrar el compromís de l'administració local per treballar conjuntament societat civil i administracions públiques per fer front a aquesta problemàtica: “cal que treballem en fer més eficaç el marc legal existent, dissenyar protocols d'actuació més àgils, potenciar els recursos de recuperació i atenció, i seguir reforçant la tasca de prevenció constant i promovent una educació per a l'equitat”.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00