Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/06/2016

El jove Marcel Corbella, guanyador del 1r Concurs de violí de Barcelona

Marcel Coreblla recollint el premi      Marcel Coreblla recollint el premi

Corbella és alumne de l'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat

Un alumne de l'escola municipal de música de VNG ha estat guanyador del 1r Concurs de violí de Barcelona. Marcel Corbella Rigual, alumne de violí de l'ECMM Mestre Montserrat, ha guanyat el primer premi per unanimitat de la categoria D (fins a 16 anys) del I Concurs de violí de Barcelona, celebrat els dies 18 i 19 de juny a Barcelona.

En aquesta primera edició del concurs el tribunal ha estat format pels violinistes de prestigi Eva Graubin, Helena Satué i Joel Bardolet. El tribunal va destacar que el jove violinista demostra ja una gran personalitat musical i un nivell interpretatiu de primera classe. A la fase eliminatòria del concurs va interpretar la primera Sonata per violí i piano de Schumann, i a la final la Dansa espanyola op. 26 "El vito" de Sarasate.
Marcel Corbella p
El primer premi consta d'un recital a la sala Musitekton de Barcelona, una masterclass amb la violinista del prestigiós Quartet Casals, Vera Martínez, i una posada a punt de l'instrument al luthier Xavier Vidal.
Aquest premi se suma a la prometedora carrera que està desenvolupant Marcel Corbella, sota la tutela del professor de l'ECMM Daniel Gil. El jove ribetà ha format part d'orquestres com la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i la Jove Orquestra Simfònica del Vallès, i anteriorment havia estat guardonat als Premis d'Interpretació Musical de Girona i al Concurs de música de Cambra Higini Anglès de la Diputació de Tarragona.

1r Concurs de Violí de Barcelona
Un concurs no té per què ser una activitat que generi rivalitat i competició, pot ser també una oportunitat magnífica per afavorir l'aprenentatge, per crear objectius de superació, fomentar l'estudi i compartir una passió comuna: la música.
Amb aquest ideal neix el 1r Concurs de Violí de Barcelona, intentant donar resposta a una manca que presenta actualment el panorama violinístic. Aquesta idea es veu reflectida en els premis que s'atorguen (materials didàctics, entrades a concerts, classes... tots amb caràcter i finalitat educativa) i també en l'ambient consolidat i distès que conforma la seva estructura.
La proposta ha estat construïda pensant en el benefici de l'educació dels més joves músics, amb l'objectiu de despertar el seu interès i les seves ganes de participar.
El concurs se celebra a les excepcionals instal·lacions de l'Escola Sant Gregori, una institució referent en la pedagogia del nostre país i amb una sensibilitat especialment activa cap a la música.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00