Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/04/2011

Activitats per conèixer els ocells, aquest cap de setmana

Moment de la darrera jornada d'anellament Moment de la darrera jornada d'anellament

L'Institut Català d'Ornitologia celebra una jornada dissabte al Molí de Mar i participa diumenge en el cinquè taller d'anellament d'aus

L'Institut Català d'Ornitologia (ICO) celebra aquest dissabte, 9 d'abril, la seva assemblea general a Vilanova i la Geltrú. Aquest acte intern de l'entitat tindrà lloc en el marc d'una jornada que ofereix activitats obertes a tota la ciutadania durant la tarda. D'aquesta manera l'ICO i l'Ajutament de Vilanova i la Geltrú inicien una línia de col·laboració, que properament es concretarà en un conveni per treballar en la conservació i la divulgació de la biodiversitat ornitològica.

La jornada de l'ICO tindrà lloc al Molí de Mar. Les activitats obertes al públic s'iniciaran a les 16 h, amb el cafè–concurs "L'atles dels ocells de Catalunya a l'hivern". Una hora més tard se succeiran dues conferències: "L'anàlisi dels espais lliures en la planificació del territori: el valor de la informació ornitològica", a càrrec de Carles Castell, de la Diputació de Barcelona, i "La paradoxa de les invasions en ocells", a càrrec de Daniel Sol, de la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquests actes comptaran amb la primera tinent d'alcalde i regidora de Participació i Medi Ambient, Iolanda Sánchez.

D'altra banda, diumenge l'ICO prendrà part en la sessió d'anellament d'aus que promou a Platja Llarga la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, amb la col·laboració del Consorci dels Colls i Miralpeix-Costa del Garraf. Aquesta activitat, oberta a persones de totes les edats, permet conèixer la varietat d'ocells presents durant la primavera a l'espai protegit de Platja Llarga, així com observar la tècnica científica de l'anellament.

Durant tot el matí, de 8.30 a 13 h, es realitzaran captures científiques d'aus. Les persones interessades es poden dirigir a la caseta d'informació de Platja Llarga. La jornada contindrà explicació bàsica teòrica i una part pràctica d'anellament d'ocells, a càrrec d'anelladors experts i estudiosos d'avifauna. L'anellament és un mètode d'estudi basat en el marcatge individual de les aus, en el qual es registren els ocells per tal d'obtenir una gran quantitat d'informació sobre la seva biologia i rutes migratòries.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00